Winkelwagen

Vier nieuwe schilderijen van André Castinel aangekocht

Wij hebben wederom vier nieuwe schilderijen uit de nalatenschap van de kunstschilder André Castinel (1934-2021) aangekocht, met dank aan Edlira die voor de verzending vanuit Parijs heeft zorggedragen.
Het betreffen de schilderijen De goden (Les divinités) uit 1955, De Goochelaar (Le Magicien) uit 1955, Carnaval uit 1958, en Laten We Dromen (Faisons Un Rêve) uit 1999. Deze staan al op onze website en zijn ingelijst door onze lijstenmaker Marcel Kessel in Laren (NH).  Ons totaal aan schilderijen van André Castinel komt daarmee op veertien kunstwerken.

Een goede investering

Wij zien de kunstwerken van André Castinel als een goede investering voor de toekomst en verwachten in de loop der jaren een waardestijging van deze interessante en kleurrijke schilderijen. De Franse kunstcritici noemden hem een genie dat nog ontdekt moest worden. In zijn werken zijn de fauvistische en surrealistische invloeden zichtbaar onmiskenbaar. Kenmerkend voor de huidige postmoderne kunststroming waarin met enige regelmaat teruggegrepen wordt op voorgaande kunststromingen.

De droomwereld van André Castinel 

De kunstschilder André Castinel schilderde in dromerige vormen met zijn muzen, magische goochelaars, clowns en acrobaten. Zijn bijzondere visioenen vertaalde hij op zijn doeken en panelen, waardoor zijn toeschouwers deelgenoten werden van zijn unieke wereld. Een wereld waarin liefde, circus en magie zich vermengden. Dit waren de belangrijkste onderwerpen waarmee hij zich verwant voelde. Naast zijn kunstenaarschap was Castinel ook een begaafd goochelaar met een grote liefde voor het circus. Onder zijn goochelaarsnaam Nelti was hij bekend in Frankrijk. In al zijn kunstwerken in onze kunstverzameling en galerie kunt u kennismaken met deze droomwereld van André Castinel.

Copyright © 2022. All Rights Reserved

error: Content is protected !!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.