Winkelwagen

Twee nieuwe schilderijen van Andre Castinel

Wij zijn wederom in staat geweest om via de familie van Andre Castinel twee schilderijen van hem aan te schaffen. Een van de twee zullen wij aan onze verkoopcollectie toevoegen, over de andere twijfelen wij nog, omdat wij deze zelf zo aantrekkelijk vinden.
Deze twee schilderijen met de namen `De tovenares’ uit 1971 en `De burleske’ uit 2009 worden op dit moment ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH) en komen vanaf (waarschijnlijk) 15 februari in de verkoop op onze website. `De tovenares’ betreft een bijzonder schilderij van een vrouw, een van de muzes van Andre Castinel, in zachte bruine tinten. De blijmoedige, maar intense concentratie van de vrouw is prachtig afgebeeld.
Het schilderij `De burleske’ is geschilderd in felle kleuren, in een fauvistische en humoristische stijl. De afbeelding zet, zoals altijd bij Andre Castinel, de toeschouwer aan het denken. Van welk figuur zijn welke benen? Zegt u het maar …

Ter informatie: een burleske is een kluchtig blijspel, dat door het – met opzet aangebrachte – grote verschil tussen onderwerp en stijl karikaturaal en onnatuurlijk overkomt. Precies zoals op dit schilderij weergegeven.

De burleske, uit 2009 van de Franse kunstschilder Andre Castinel
Afbeelding: De burleske, van Andre Castinel uit 2009.

Een prima investering

Wij zien de kunstwerken van André Castinel als een prima investering voor de toekomst en verwachten in de loop der jaren een waardestijging van deze interessante en kleurrijke schilderijen. De Franse kunstcritici noemden hem een genie dat nog ontdekt moest worden. In zijn werken zijn de fauvistische en surrealistische invloeden zichtbaar en onmiskenbaar. Kenmerkend voor de huidige postmoderne kunststroming waarin met enige regelmaat teruggegrepen wordt op voorgaande kunststromingen.

Copyright © 2022. All Rights Reserved

error: Content is protected !!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.