Winkelwagen

7 thema's  &  10 tot 15 unieke werken

DDC52910-058F-432E-A45A-F53514A85688

Onze online kunstgalerie maakt een voorselectie uit onze eigen kunstverzameling met schilderijen die wij wereldwijd hebben verzameld. De Gooise Galerie is een portaal naar schilderachtige verhalen en objecten uit de hele wereld. Zo is het voor u eenvoudig om een ideale match te vinden met een kunstenaar en zijn unieke werk.

Elk thema gidst u, als schoonheidsgevoelig persoon, door 10 tot 15 sprekende en grenzeloze werken. Wij hopen dat de kunstwerken uit onze kunstverzameling u aanspreken.

We zijn gevestigd in het oude dorp van Blaricum, maar we verzamelen werk van kunstenaars uit de hele wereld en verkopen deze exclusief online.

Blaricum is een kunstenaarsdorp. Onder andere Anton Mauve, neef en een vroege leraar  van Vincent Gogh, werkte in deze streek. Echter ook bekende schilders als  Jacob en Willem Dooyewaard, Johan Meijer, W.A. KnipPaul van der Ven en W.G.F. Jansen schilderden in Laren en Blaricum. Van al deze kunstschilders hebben wij werken in onze kunstverzameling. Een deel bieden wij op onze website aan. Het is de bakermat van kleurrijke verhalen, een bron van inspiratie en het ideale vertrekpunt om kunst te ontdekken. 

29DB9E12-9576-4604-9BDC-ACAAA3B71711

Onze werken inspireren en spijzen de ziel.

We willen dat u, net zoals wij, ook de verwondering, ontroering, blijdschap, verbazing of zelfs afschuw voelt. Dat is de essentie van kunst. Kunstwerken zijn voorwerpen die door en voor mensen zijn gemaakt.  Misschien voelt u die bijzondere klik met het geesteskind van een kunstenaar ergens ter wereld. Een intense beleving.

Ronnie Rokebrand

Als reisboekenauteur, thrillerauteur en directeur van online reisbureaus en resorts heb ik veel landen bezocht en ervaren. Vele honderden musea mocht ik bezoeken en beschrijven in de vele reishandboeken en reisgidsen die ik heb geschreven.  Onderweg in onze wereld ontdek je voortdurend schoonheid. Het is een overdonderende stoet van emoties en indrukken die je vaak terugvindt in de kunst en in schilderijen.

Dat is de reden dat wij, Cora en ik, zijn begonnen met het verzamelen van kunst; een deel van onze verzameling verkopen wij nu online via onze Gooise Galerie, zodat ook anderen van deze kunst kunnen genieten. Gewoon door onze website te bekijken of door het aanschaffen van een van onze kunstwerken.

Veel plezier!

Ronnie Rokebrand

Lijstenmaker Kessel in Laren

Onze lijstenmaker

Op bijgaande afbeelding ziet u onze nieuwe schilderijen van de Franse kunstschilder André Castinel (1934-2021) gereed staan om ingelijst te worden door Lijstenmaker Marcel Kessel (Lijstenmaker Kessel) in Laren (NH). André Castinel overleed in 2022 en wij konden van de familie twintig van zijn beste schilderijen aanschaffen, waar wij heel blij mee zijn. Marcel lijst al onze aanwinsten in, tenminste indien nodig, zodat we de beste kwaliteit kunnen afleveren bij onze klanten.
Het kiezen van de lijsten is een precies proces. Uiteraard maken we gebruik van de jarenlange ervaring van Marcel die vaak in een oogopslag een eerste indruk heeft van wat we zouden kunnen kiezen. Vervolgens kijken we naar de gebruikte kleuren door de kunstschilder. Vaak kiezen we een kleur voor de lijst die in het kunstwerk terugkomt. Dat is niet altijd eenvoudig, omdat de kunstschilders veelvuldig de kleuren mengen tot een nieuwe kleur en het moeilijk is om een passende kleur lijst te vinden. Vervolgens is het van belang om een lijst te kiezen die het schilderij en de bedoeling van de kunstschilder recht doet. Een lijst die veel aandacht vraagt, kan de aandacht bij het kunstwerk weghalen. Een passende lijst richt juist de aandacht op het schilderij en het kleurgebruik in het kunstwerk.

Fraaie, oude lijsten restaureren we zo goed mogelijk en de 19de-eeuwse Japanse houtblok prenten beschermen we met museumglas dat het Uv-licht tegenhoudt, zodat de kunstwerken  worden beschermd. Antieke kunstwerken die zijn afgedekt met zogenoemd `oud glas’ maken we alleen schoon, omdat dit oude glas volgens ons echt deel uitmaakt van het betreffende kunstwerk.

Gooise Galerie

Copyright © 2022. All Rights Reserved

error: Content is protected !!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.