Winkelwagen

De grootste kunstinformatiesite van Nederland

DDC52910-058F-432E-A45A-F53514A85688

Onder de titel Gratis cursus kunstgeschiedenis vindt u de grootste kunstinformatiesite van Nederland. Alle kunststromingen worden voor u besproken en met beelden verduidelijkt, zodat u uw kennis van de kunstgeschiedenis kunt verruimen!

Onze online kunstgalerie toont een selectie uit onze eigen kunstverzameling met schilderijen die wij wereldwijd hebben verzameld. Dé Gooise Galerie is een portaal naar schilderachtige verhalen en objecten uit de hele wereld. Zo is het voor u eenvoudig om een goede match te vinden met een kunstenaar en zijn unieke werk.

Wij hopen dat deze kustwerken u aanspreken!

Dé Gooise Galerie is gevestigd in het oude dorp van Blaricum. We verzamelen werk van kunstenaars uit de hele wereld en verkopen deze exclusief online.

Blaricum is, net als de buurgemeente Laren, een kunstenaarsdorp in het Gooi. Onder andere Anton Mauve, neef en een vroege leraar van Vincent van Gogh, werkte in deze streek. Echter ook bekende schilders als Jacob en Willem Dooyewaard, Johan Meijer, W.A. Knip, Paul van der Ven en W.G.F. Jansen schilderden in Laren en Blaricum. Van al deze kunstschilders hebben wij werken in onze kunstverzameling, bestaande uit ruim 200 kunstwerken. Een deel hiervan bieden wij op onze website aan. Het is de bakermat van kleurrijke verhalen, een bron van inspiratie en het ideale vertrekpunt om kunst te ontdekken. 

29DB9E12-9576-4604-9BDC-ACAAA3B71711

Onze werken inspireren en spijzen de ziel.

We willen dat u, net zoals wij, ook de verwondering en ontroering voelt. Dat is misschien wel de essentie van kunst. Kunstwerken zijn voorwerpen die door en voor mensen zijn gemaakt.  Misschien voelt u die bijzondere klik met het geesteskind van een kunstenaar ergens ter wereld.

Ronnie Rokebrand

Als reisboekenauteur en directeur van online reisbureaus en enkele resorts bezocht ik veel landen en honderden musea. Al deze musea beschreef ik in de vele reishandboeken en reisgidsen behorende bij de reeks Elmar reishandboeken en de Dominicus reisgidsen. Onderweg in onze wereld ontdek je voortdurend beelden die je aanspreken. Het is een overdonderende stoet van emoties en indrukken die je vaak terugvindt in de kunst en in schilderijen.

Dat is de reden dat Cora en ik begonnen met het verzamelen van kunst. Een deel van onze verzameling verkopen wij online via onze Gooise Galerie, zodat ook anderen van deze kunst kunnen genieten. Gewoon door onze website te bekijken of door het aanschaffen van een van onze kunstwerken.

Veel plezier!

Ronnie Rokebrand,
dè Gooise Galerie

Lijstenmaker Kessel in Laren

Onze lijstenmaker

Op bijgaande afbeelding ziet u onze nieuwe schilderijen van de Franse kunstschilder André Castinel (1934-2021) gereed staan om ingelijst te worden door Lijstenmaker Marcel Kessel (Lijstenmaker Kessel) in Laren (NH). André Castinel overleed in 2022 en wij konden van de familie twintig van zijn kleurrijke schilderijen aanschaffen, waar wij heel blij mee zijn. Marcel lijst al onze aanwinsten in zodat we de beste kwaliteit kunnen afleveren bij onze klanten.
Het kiezen van de lijsten is een precies proces. Uiteraard maken we gebruik van de jarenlange ervaring van Marcel die vaak in een oogopslag een eerste indruk heeft van wat we zouden kunnen kiezen. Vervolgens kijken we naar de gebruikte kleuren door de kunstschilder. Vaak kiezen we een kleur voor de lijst die in het kunstwerk terugkomt. Dat is niet altijd eenvoudig, omdat de kunstschilders veelvuldig de kleuren mengen tot een nieuwe kleur en het moeilijk is om een passende kleur lijst te vinden. Vervolgens is het van belang om een lijst te kiezen die het schilderij en de bedoeling van de kunstschilder recht doet. Een lijst die veel aandacht vraagt, kan de aandacht bij het kunstwerk weghalen. Een passende lijst richt juist de aandacht op het schilderij en het kleurgebruik in het kunstwerk.

Fraaie, oude lijsten restaureren we zo goed mogelijk en de 19de-eeuwse Japanse houtblok prenten beschermen we met museumglas dat het Uv-licht tegenhoudt, zodat de kunstwerken  worden beschermd. Antieke kunstwerken die zijn afgedekt met zogenoemd `oud glas’ maken we alleen schoon, omdat dit oude glas volgens ons echt deel uitmaakt van het betreffende kunstwerk.

Copyright © 2022. All Rights Reserved

error: Content is protected !!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.