Adam Burczyc (1982) – Excursie

690

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Adam Burczyc
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 50×70×2 cm
Aangeboden met lijst: Nee, maar de randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen.

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Adam Burczyc (1982) – Titel: Excursie

Van de Poolse schilder Adam Burczyc zijn veel werken beschikbaar die, voor degenen die meer werk van zijn hand hebben gezien, vaak direct herkenbaar zijn. Met name de plaats van een kind in het oneindige heelal en zijn of haar verbinding daarmee blijven populair. Omdat hij steeds opnieuw dezelfde ornamenten en symbolen in zijn schilderijen verwerkt worden zijn schilderijen steeds beter. Het is in wezen dezelfde methode die Rembrandt en andere beroemde 17de-eeuwse schilders gebruikten: zij schilderden steeds dezelfde onderwerpen zodat zij de techniek uiteindelijk tot in zijn perfectie beheersten.

Surrealisme en Freud

Vandaar dat wij dit schilderij `Excursie’ uit 2021 hebben gekozen voor onze kunstverzameling, een van zijn nieuwste en volgens ons beste schilderwerken. Het herbergt alle ingrediënten waar Adam Burczyc goed in is: een fenomenaal gebruik van de kleur blauw, als achtergrond voor het weergegeven heelal, in een gebalanceerde compositie in een surrealistische stijl. Zijn werk is geïnspireerd door de surrealisten die op hun beurt werden beïnvloedt door het werk van de psychiater Freud. Sigmund Freud toonde in zijn werk aan dat het kind en `de wilde’ in ons de overhand krijgt als onze gedachten `in wakende toestand zijn verdoofd’. Alleen redeloosheid zou dus, volgens de surrealisten, echte kunst baren. Alles wat diep in onze hersenen verborgen ligt willen zij aan de oppervlakte laten komen. Hoe u hier over denkt is eigenlijk niet van belang; het gevolg is dat wij nu kunnen kennismaken met de fraaiste droomschilderijen van de surrealisten, met als bekendste leidsman Salvador Dali. In dit droomschilderij `Excursie’ van Adam Burczyc zie je een doorzichtige droomplaneet aan wiens ringen een busje hangt die de reizende mens ophaalt voor een trip door het heelal.

Droomplaneet

Adam is niet tevreden met het weergeven van een wereld die hij kan zien, maar hij schildert een wereld die niet eindigt bij onze atmosfeer, maar die verder gaat in zijn dromen, waarin hij de verkennende mens, gesymboliseerd door de plunjezak, laat reizen door een onbekend universum. Hij beeld een wereld af die in werkelijkheid niet mogelijk of reëel is, maar die iedereen met enige fantasie zich kan voorstellen. Een fraaier en inspirerender afbeelding voor de kinderkamer konden wij ons niet voorstellen. Vandaar onze keuze.

De schilder Adam Burczyc

Adam Burczyc  is in 1982 geboren in het Poolse stadje Raciborz, waar hij nog steeds woont en schildert. Hij startte zijn schilderscarrière in het schildersatelier van Dr. Kazimierz Fraczka, waar hij zijn eerste schilderlessen volgde. Hij studeerde in 2007 af aan de hogere kunstschool onder leiding van Prof. Aleksander Ostrowski. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur en in de muziek. Hij schildert met olieverf op doek met abstracte en surrealistisch onderwerpen.

Gegevens schilderij

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Adam Burczyc
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 50×70×2 cm
Aangeboden met lijst: Nee, maar de randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen.

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00.
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.