Artur Płachta – Ik zie dat je je beslissing al hebt genomen

580

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Artur Płachta
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40×50×2 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een donkerblauwe, houten lijst vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Artur Płachta – Titel: Ik zie dat je je beslissing al hebt genomen

Artur Płachta, die het schilderij `Ik zie dat je je beslissing al hebt genomen’ schilderde, is een kunstenaar uit de stad Krakau, in grootte de tweede stad van Polen.  Naast schilder is Arthur Plachta ook beeldhouwer en grafisch ontwerper. Hij werd geboren in het jaar 1971. Zijn opleiding tot beeldhouwer heeft zeker zijn schilderstijl beïnvloed. Jarenlang leidde hij een professionele kunststudio in Krakau. Hij kreeg veel positieve recensies, onder meer in het prestigieuze tijdschrift Exit.

Musea en tentoonstellingen met Artur Plachta

Bovendien werd  hij als schilder onderscheiden door het Museum voor Hedendaagse Kunst in Warschau. Hij nam deel aan een groot aantal tentoonstellingen in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Roemenië. Zijn kunstwerken, bestaande uit schilderijen en sculpturen, bevinden zich in kunstverzamelingen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, veel Europese landen en zelfs Afghanistan. Hij is als beeldhouwer geïnspireerd door keramische kunst. In al zijn werken zie je een uitgebalanceerde combinatie van menselijke passies en humor. Achter de vaak sprookjesachtige versieringen gaan de diepste menselijke emoties en verlangens schuil. Het schilderij verhaalt tevens over de onbelangrijke rol van een mens in de oneindige omgeving van ons universum.

Het schilderij Ik zie dat je je beslissing al hebt genomen

In dit schilderij, genaamd ` Ik zie dat je jouw beslissing al hebt genomen’ speelt de tijd een voorname rol. De planeten staan voor de eeuwigheid, maar tevens voor verandering.  Op het kunstwerk is alles in beweging, maar tevens in balans, waar de weegschaal als symbool voor balans in het schilderij is geplaatst. De mens is nietig, vandaar dat hij in een onschuldige en kinderlijke vorm is weergegeven. Ook al denken wij als aanschouwers van het schilderij dat wij ver ontwikkeld zijn, in werkelijkheid zijn wij slechts een stipje dat langskomt in het heelal. Wij hebben geen idee hoever wij staan op de lijn van de menselijke ontwikkeling, laat staan op de lijn van ontwikkeling in het universum. De bitcoins op het schilderij kun je dan ook zien als metafoor van het onvoorspelbare. Is dit het ruilmiddel van de toekomst of gewoon een passerend fenomeen?

Een oorspronkelijk schilderij met een donkerblauwe lijst

Het werk is geschilderd op canvas en daarna gespannen op een houten frame. Dit oorspronkelijke kunstwerk is door Artur Plachta met de hand gesigneerd in de linker benedenhoek van het schilderij met de initialen AP. De kleuren van dit schilderij kunnen door het variërende licht en de verschillende scherminstellingen in kleur iets afwijken van de hier getoonde afbeeldingen. Het kunstwerk wordt geleverd met een door de kunstenaar ondertekend echtheidscertificaat. Het schilderij is omlijst met een donkerblauwe, houten lijst die op maat is vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH).

Gegevens schilderij

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Artur Płachta
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40×50×2 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een donkerblauwe, houten lijst vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.