Caroline Mandrafina – Een avond in New York

995

Object: Schilderij
Kunstenaar: Caroline Mandrafina
Titel: Een avond in New York (Un soir à New York)
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 61×50×2 cm/met lijst 64x53x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie, donkerblauwe houten lijst, gemaakt door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Caroline Mandrafina – Titel: Een avond in New York (Un soir à New York)

`Ik onderzoek het licht, omdat alleen het licht symbool staat voor vrede en geluk’, aldus de schilderes Caroline Mandrafina.

Caroline Mandrafina, ook wel Odette-Caroline Mandrafina genoemd, werkte vijftien jaar in de modebranche als design en fashion styliste, waarbij zij de uitstraling en de sfeer van nieuw ontworpen kleding bepaalde. Met deze bagage in haar intellectuele rugzak ontmoette zij de kunstschilder Olivier Pfleger die direct haar unieke gevoel voor kleur en compositie herkende. Hij stimuleerde haar om met schilderen te beginnen. Hij leidde haar niet alleen op tot kunstschilder, maar hij werd ook haar partner en levensgezel. Gaandeweg ontwikkelde zij haar eigen schilders-oeuvre.

Caroline Mandrafina, een bijzonder gevoel voor kleur

Het genoegen dat zij in het schilderen schept en haar bijzondere gevoel voor kleur vindt u terug in haar werk. De kleuren spatten werkelijk van het doek af. Wij waren zeer onder de indruk van haar schilderij `Een avond in New York’ (Un soir à New York). Door middel van de vele nuances in het gebruik van de kleuren geel, oranje, rood en paars brengt zij een bijzonder perspectief aan in dit schilderij. Dit is vooral knap gedaan, omdat het gehele schilderij is opgebouwd met gebruikmaking van paletmessen en schildersmessen, de hulpmiddelen die zij in al haar kunstwerken gebruikt. Bovendien voel je het plezier van deze kunstschilder in het gebruik van de kleuren. Bijzonder is het perspectief als je enige afstand van het schilderij neemt. Dan pas komen de bootjes met hun weerspiegelingen in het water tevoorschijn. Het gebruik van kleur, perspectief en de juiste compositie maken dit schilderij zo speciaal. Dit schilderij wijkt ook af van de normale thema’s in haar werk, waarin veelvuldig de Provence, Toscane, Venetië en zeegezichten gekozen worden tot onderwerpen van haar schilderijen. Ook de zon en de zee komen vaak terug als thema in de schilderijen van Caroline Mandrafina; deze laatste twee onderwerpen vind je ook terug in dit kunstwerk met als thema New York. Zoals een criticus ooit opmerkte: `In haar abstracte werk strijden fantasie en dromen om een plek in haar schilderijen, een plek onder de zon’.  Wij zouden haar willen karakteriseren als de schilderes van `het mozaïek in de zon’. Een kunstenares met de gave om kleuren en vormen zolang tegen elkaar af te wegen tot dat het resultaat in haar ogen goed is.

Tentoonstellingen en galerieën

Caroline Mandrafina (1963) is een Franse schilderes met Italiaanse roots. Samen met haar partner beschikt zij over twee galerieën waar haar werk sinds 2005 tentoongesteld wordt. De ene vindt u in de Franse plaats Monflanquin en de andere in Castillonnès. Er is tevens een permanente tentoonstelling van haar werk in de galerie Art and Regard in Pessac. In 2017 won zij een prijs in de Grand Prix van Manzac. Het doek `Een avond in New York’ is in 2021 met olieverf geschilderd en met de hand linksonder op het schilderij gesigneerd. Het maakt deel uit van onze kunstverzameling. Wij leveren dit schilderij met een echtheidscertificaat en een fraaie, donkerblauwe houten lijst. Deze is vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH).

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Caroline Mandrafina
Titel: Een avond in New York (Un soir à New York)
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 61×50×2 cm/met lijst 64x53x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie, donkerblauwe houten lijst, gemaakt door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.