Cesar Rodrigiez Mateo – Torrevieja

790

Object: Schilderij
Kunstenaar: Cesar Rodrigiez Mateo
Titel: Torrevieja
Jaar: 1991
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 21x21x0,1 cm/ met lijst 40x40x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, maar met vochtsporen op de doeken omranding

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Cesar Rodrigiez Mateo – Titel: Torrevieja

César Rodríguez werd in 1962 in Torrevieja (Alicante) geboren. Al op jonge leeftijd begon zijn reis door de wereld van de schilderkunsten. Hij nam deel aan de schilderwedstrijden tussen de scholen die ieder jaar in de stad worden georganiseerd en won verschillende prijzen. Hierdoor gestimuleerd ging hij naar de Universiteit voor Schone Kunsten in Murcia en studeerde af met een master in Kunsteducatie.

In 1988 begon hij zijn werk te exposeren in verschillende lokale, nationale en internationale galerieën, gevolgd door cursussen bij kunstenaars als Antonio López en Cristóbal Gabarrón. Bijna ieder jaar verzorgt hij twee of meer exposities. Zijn werk is dan ook veel gevraagd. Opmerkelijk is dat hij in de loop der jaren steeds grotere werken is gaan schilderen. Ons schilderij hebben wij in 1991 in Torrevieja aangeschaft tijdens een expositie van zijn werk en is dus nog uit zijn vroege periode. Zijn huidige werk is vaak tussen 100 tot 150 centimeter groot, terwijl het door ons aangeschafte werk zonder lijst 21×21 centimeter meet. Zijn onderwerpen zijn in de loop der jaren niet veranderd: nog steeds zijn het mensen die vanaf het strand uitkijken op de Middellandse Zee. In termen van stijl vertoont de kunstenaar een opmerkelijke eenheid in kunstwerken gedurende zijn hele carrière, waardoor zijn schilderkunst eenvoudig kan worden geïdentificeerd. Zijn werk is een soort synthese tussen het werk van Edward Hopper en van Sorolla. De schilderijen van César Rodriguez Mateo overspoelen de kijkers met de kenmerkende kleuren en het bijzondere licht van de Middellandse Zee. In de loop der jaren is de kunstenaar zijn schilderwerk gaan combineren met een baan als professor in de schilderkunst aan de Kunstnijverheidsschool van Torrevieja. De stad waar hij geboren is en nog steeds woont en werkt.

Ons schilderij heeft op de achterkant de titel: Patricio Perez Nr. 16. Torrevieja (Alicate) en is gedateerd op 21 augustus 1991. Het is een voorstelling van drie vrouwen en een meisje die, gezeten op houten stoelen, genieten van het strand en de achterliggende zon. Het schilderij is in een uitstekende staat; de stoffen omlijsting in de lijst heeft enkele vochtplekjes.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Cesar Rodrigiez Mateo
Titel: Torrevieja
Jaar: 1991
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 21x21x0,1 cm/ met lijst 40x40x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, maar met vochtsporen op de doeken omranding

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.