Csenge Pető (1980-) – Zussen (Sisters)

790

Object: Schilderij
Kunstenaar: Csenge Pető (1980-)
Titel: Zussen (Sisters)
Techniek: Acrylverf op doek
Afmetingen: 50×2×40 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2019
Aangeboden met lijst: De randen zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst aan de muur kunt ophangen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Csenge Pető (1980-) – Titel: Zussen (Sisters)

De schilderes Csenge Pető, in het Hongaars Pető Csenge is een hedendaagse schilderes die in 1980 geboren werd in Debrecen, in grootte de tweede stad van Hongarije. In haar jeugd nam zij deel aan een nationale tekenwedstrijd die zij verrassend won. Daarmee was haar interesse in tekenen en schilderen gewekt. Toen zij al voor haar inkomen afhankelijk was van haar schilderijen verhuisde zij naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Hier waren meer mogelijkheden om haar kunstwerken te verkopen.

Tentoonstellingen

Al snel nam zij deel aan tentoonstellingen in Boedapest, gevolgd door tentoonstellingen in de Hongaarse steden Székesfehérvár, Veszprém, Vác en Pásztó. Zij werd al snel gevraagd als jurylid bij tal van kunstevenementen. In Nederland brak zij als schilderes door toen zij deelnam aan een expositie in Rotterdam, samen met Anna Sztopka. Een deel van haar werken die hier tentoongesteld werd vond zijn weg naar Nederlandse huiskamers.

De thema’s van Csenge Pető

In haar werk vind je twee grote thema’s. Ze startte als schilderes met het vastleggen van de Hongaarse poesta’s en het Hongaarse landschap, daarna gevolgd door het schilderen van abstracte kunstwerken. Op dit moment schildert zij levendige, abstracte kunstwerken. Het werk dat wij voor onze kunstverzameling hebben aangeschaft heet `Zusters’ (Sisters). In onze zoektocht voor onze kunstverzameling zoeken wij naar evenwichtige schilderijen, maar vooral naar kunstwerken die een bepaalde menselijke emotie tonen. De uitdrukkingskracht van een schilderij is voor ons een reden om een kunstwerk aan te schaffen en met name voor onze Top 10 Portretten in de kunst. En juist deze uitdrukkingskracht is zo sterk aanwezig in dit schilderij `Zussen’ van Csenge Pető. Op het kunstwerk zijn drie zussen afgebeeld. Twee oudere zussen beschermen met hun handen en hun lichaam een jonger zusje dat bescherming zoekt en in zichzelf gekeerd op het werk is aangebracht. De liefde van de twee zussen voor de derde zus spat van het doek af! De hele compositie richt zich op dit jongere zusje. Doordat de schilderes gebruik maakt van de kleuren rood, zwart, groen/paars en oranje wordt de emotie op het doek nog verder versterkt.

Het schilderij Zussen

Het schilderij is ondertekend met Pető Csenge, in plaats van Csenge Pető, omdat het in Hongarije gebruikelijk is om de familienaam vooraan te zetten. De titel van het werk is `Zussen’ (Sisters) en is aangebracht met acrylverf op een canvas doek. Dit doek is 50×40 centimeter groot en gespannen op een houten frame. De certificering is voorzien van een stempel van de kunstenares. De randen van het schilderij zijn eveneens beschilderd waardoor het kunstwerk geen lijst nodig heeft en u het in de huidige staat direct aan de muur kunt ophangen.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Csenge Pető (1980-)
Titel: Zussen (Sisters)
Techniek: Acrylverf op doek
Afmetingen: 50×2×40 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2019
Aangeboden met lijst: De randen zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst aan de muur kunt ophangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.