Anatoly Demenko – Schemering (Twilight)

580

Object: Schilderij
Kunstenaar: Demenko Anatoly
Titel: Schemering
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 35×25×1 cm/met lijst 38x28x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie, generfde en donkerbruine – met een lichte goudtint – houten lijst, gemaakt door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Anatoly Demenko – Titel: Schemering

Van 1991 tot 1995 studeerde Anatoly Demenko aan de Sebastopol Art School. Sebastopol is een voorstad van Kiev, waar zich tegenwoordig de internationale luchthaven bevindt. Vervolgens ging hij naar de Kiev Fine Art Academy in de Oekraïense hoofdstad Kiev waar hij in het jaar 2000 afstudeerde. Tussen de jaren 2000 en 2006 studeerde hij aan de Nationale Academie voor Schone Kunsten in Kiev.

Tentoonstellingen en musea

Zijn schilderijen werden al snel goed verkocht op tentoonstellingen in Kiev in de jaren 2004 en 2005. Daarna probeerde hij zijn werk te verkopen in Londen. Dit werd een succes. Hij exposeerde onder meer in 2007 in Londen in de Spitz Gallery, in Lots Road en in de Engelse stad Lewis in de Chalk Gallery. De schilderijen die hij maakte hebben een modern-impressionistische inslag en zijn divers wat betreft thema’s. In het begin van zijn carrière schilderde hij bijvoorbeeld kunstwerken met een religieus motief. Dit resulteerde in de aankoop van zijn werk in 2004 door het Museum Pechore Lavra, het museum van het zogenoemde Klooster van de Grotten en de bakermat van het Russische en Oekraïense Orthodox Christelijke geloof. Daarna begon hij onder meer landschappen, naakten en strandtaferelen te schilderen. Het Museum van Dal in Lugansk kocht een deel van dit werk van Anatoly Demenko aan. Hij was dan ook populair in zijn geboortestad en hij ontving de eerste prijs op de Pushkin Art Contest-tentoonstelling in Lugansk. In 2013 was er in de West-Oekraïense stad Odessa een speciale tentoonstelling met zijn werk met de naam Demenko-Art in galerie Markoff. De kunstwerken van Demenko maken verder deel uit van privécollecties in Oost- en West-Europa, en natuurlijk van onze eigen kunstverzameling. Zijn schilderijen werden onder meer bij veilinghuis Christie’s verkocht. Verder was – en is – hij een gewaardeerd lid van de Oekraïense Unie van Kunstenaars.

Antoly Demenko en het schilderij Schemering

Het schilderij `Schemering’ (Twilight) van Anatoly Demenko viel ons direct op; het is eigenlijk een buitenbeentje in het werk dat deze schilder tot op heden heeft gemaakt. Onmiskenbaar is de impressionistische inslag van dit werk. Bijzonder is de sfeer die dit schilderij oproept: de prachtige tinten blauw en paarsroze met een fundament van bruintinten is bijzonder goed getroffen. Weerspiegeld het licht van de maan op het wateroppervlak van de zee? Of staat er een vrouw in het water?
Als deze vrouw in het water staat, dan roept dat vragen op: is het slechts een droombeeld van de schilder? Geniet de vrouw van het avondrood of loopt zij juist radeloos de zee in? Als een schilderij dergelijke vragen oproept, dan weet je dat je met een buitengewoon schilderij van doen hebt. Ook de compositie is uitstekend. De vlakverdeling tussen de wolken, het avondrood, de zee, de rotsen en het strand is goed getroffen en gemaakt volgens de traditionele normen van de schilderkunst: een derde van het doek als basis en twee derde deel lucht. De punt van een groot rotsblok doorbreekt de lijn van de horizon, waarmee de compositie nog krachtiger wordt. Al met al een uitstekend werk van deze kunstschilder. Het schilderij is door de kunstschilder linksonder (iets naar het midden) met de hand gesigneerd. Hij heeft zijn handtekening ook op de achterkant van het doek aangebracht. Hij schilderde het werk `Schemering’ in 2021 met olieverf op doek. Lijstenmaker Kessel uit Laren (NH) heeft het schilderij ingelijst met een passende, donkerbruine en generfde lijst.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Demenko Anatoly
Titel: Schemering
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 35×25×1 cm/met lijst 38x28x4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie, generfde en donkerbruine – met een lichte goudtint – houten lijst, gemaakt door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.