Eghor Kouptsov – Venetiaanse gondels verlicht door de maan

790

Object: Schilderij
Kunstenaar: Eghor Kouptsov
Titel: Venetiaanse Gondels Verlicht Door De Maan (Gondole Veneziane Illuminate Dalla Luna)
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 61×50×2 cm/met lijst 64x53x3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie donkerblauwe houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Uitverkocht

Loading...

Beschrijving

Eghor Kouptsov – Titel: Venetiaanse gondels verlicht door de maan (Gondole veneziane illuminate dalla luna)

Eghor Kouptsov is een gewaardeerde en getalenteerde kunstschilder in de beste tradities van de Russische en Europese schilderkunst. Wij hebben het schilderij `Venetiaanse gondels verlicht door de maan’ (Gondole veneziane illuminate dalla luna) aangeschaft. Een bijzondere compositie met een volle gele maan en tal van nuances blauw in de luchten en in het water. De kleuraccenten in de spiegeling van het Venetiaanse water, met daarop de Venetiaanse gondels, zijn knap geschilderd. Ons viel vooral de intensiteit van de kleuren op het doek op. Dat is de reden dat wij dit kunstwerk hebben aangeschaft. Wij vinden het een van de betere kunstwerken van de Russische kunstschilder Eghor Kouptsov.

Een fauvistisch kunstwerk

Het is een heel mooi en modern fauvistisch werk. De Venetiaanse avond overspoeld met maanlicht is bijna tastbaar in het schilderij. De kunstenaar zoekt in de kleur een manier om extra  waarde aan het doek toe te voegen. Oorspronkelijk, in het prille begin van de 20ste eeuw, was dit een manier om de eigen positie van de kunstschilder te bepalen ten opzichte van de opkomst van de fotografie. De kunstschilders vonden dat zij meer moesten doen dan alleen het weergeven van de werkelijkheid. Dat deed de fotografie namelijk ook. Men noemde dit het fauvisme. Onder meer het kubisme vond haar oorsprong in het fauvisme. Paul Cesanne en Henri Matisse maakten deel uit van deze stroming en eigenlijk kun je Vincent van Gogh ook tot deze stroming rekenen. De bekendst fauvisten zijn Henri Matisse, André Derain en Maurice Vlaminck. In Rusland hebben veel kunstschilders van de Vladimir School in de zeventiger jaren van de vorige eeuw het fauvisme verder ontwikkeld. Bekende vertegenwoordigers zijn Britov en Kokourine. Eghor is een van hen. Het schilderij `Venetiaanse gondels verlicht door de maan’ komt direct uit het atelier van de kunstenaar.

Eghor Kouptsov

Eghor Kouptsov ontving het eerste levenslicht in het jaar 1948 in het stadje Soezdal (Suzdal) in de Russische regio (oblast) Vladimir, vernoemd naar de gelijknamige stad die op een afstand van 36 kilometer van Soezdal ligt. De kunstschilder is zijn geboorteplaats trouw gebleven en woont nog steeds in Soezdal. Kouptsov studeerde aan de School voor Schone Kunsten in Vladimir. Hij werd lid van de Artists Union van de USSR in 1969. Zijn schilderijen werden onder meer tentoongesteld op de collectieve landschapstentoonstellingen in Moskou, Ivanovo  en Vladimir. Zijn belangrijkste onderwerpen in zijn geschilderde composities zijn lyrische landschappen en scènes uit het Russische leven. Net als de oorspronkelijke fauvisten is de schilder steeds meer kubistisch gaan schilderen. U vindt zijn kunstwerken in veel privé-kunstverzamelingen in Rusland, in de Verenigde Staten en in Europa, waaronder onze kunstverzameling. Eghor Koupsov wordt steeds bekender in Rusland, maar is een snel opkomende kunstschilder in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het betreft hier een uniek en oorspronkelijk olieverfschilderij op doek; de handtekening van de schilder staat linksonder op het doek. Het schilderij is medeondertekend op de achterzijde. Bovendien beschikt het kunstwerk over een echtheidscertificaat.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Eghor Kouptsov
Titel: Venetiaanse Gondels Verlicht Door De Maan (Gondole Veneziane Illuminate Dalla Luna)
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 61×50×2 cm/met lijst 64x53x3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie donkerblauwe houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.