Nataly Grinchenko – De vrolijkste kattenstad (The most joyful cats town)

680

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Nataly Grinchenko
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40×30×1 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten lijst. Zie verder de afbeeldingen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Nataly Grinchenko – Titel: De vrolijkste kattenstad – VERKOCHT

Het schilderij `De vrolijkste kattenstad’ (The most joyful cats town) is vervaardigd door Nataly Grinchenko die bekend staat om haar surrealistische steden die bevolkt worden door katten. Dit met de hand gesigneerde schilderij (linksonder) uit 2021 wordt door ons als een van haar beste kattensteden beoordeeld. De gecentraliseerde compositie, met een invulling van fantasierijke bloemen rondom de kattenstad, is uitstekend. Bijzonder in dit schilderij, en mede de reden dat wij deze aan onze verzameling hebben toegevoegd, is het licht van de zon boven de kattenstad.

De kattensteden en de Flying Dutchmen

Het werk van Nataly Grinchenko kent in het algemeen drie verschillende onderwerpen. De kattensteden, waarvan wij een van haar beste werken hebben aangeschaft, de mechanische vissen en de vliegende objecten die vaak als een `Flying Dutchman’ worden aangeduid. Van dit laatste onderwerp hebben wij ook een schilderij in onze kunstverzameling. Incidenteel maakt zij een creatief uitstapje met schilderijen van poezen en balletdanseressen. Haar werk is geïnspireerd door de surrealisten die op hun beurt werden beïnvloedt door het werk van de psychiater Freud.

Droomschilderijen en Freud

Sigmund Freud toonde in zijn werk aan dat het kind en `de wilde’ in ons de overhand krijgt als onze gedachten `in wakende toestand zijn verdoofd’. Alleen redeloosheid zou dus, volgens de surrealisten, echte kunst baren. Alles wat diep in onze hersenen verborgen ligt willen zij aan de oppervlakte laten komen. Hoe u hier over denkt is eigenlijk niet van belang; het gevolg is dat wij nu kunnen kennismaken met de fraaiste droomschilderijen van de surrealisten, met als bekendste leidsman Salvador Dali. En dat is precies wat Nataly maakt: droomschilderijen.

De schilderes Nataly Grinchenko

De schilderes Nataly Grinchenko is geboren en getogen in Oekraïne en schildert in de stijl van het fantastisch surrealisme. Op zevenjarige leeftijd volgde ze haar eerste tekenlessen en sindsdien besloot ze haar leven te verbinden met het schilderen. Al haar werken zijn een beetje mysterieus en kunnen alleen worden begrepen na verschillende keren naar het doek te hebben gekeken. Nataly schept een wereld van mysteries en dromen, een wereld die ook voor kinderen inspirerend is. Vandaar dat wij haar werk hebben ingekocht voor de Top 10 Kunst Kinderkamers. Voor Nataly is schilderen een van de vele manieren om haar innerlijke wereld, stemming en houding ten opzichte van de wereld om haar heen te visualiseren in de vorm van een schilderij.

Een oorspronkelijk schilderij

Het kunstwerk `De vrolijkste kattenstad’ (The most joyful cats town) is een origineel en uniek schilderij met olieverf op doek uit 2021 en gemaakt door de kunstenares  Nataly Grinchenko. Wij leveren het werk met een kunststof lijst. De grootte van het doek is 30X40 centimeter; inclusief de lijst is dit 40X50 centimeter. De kleuren van dit schilderij kunnen variëren afhankelijk van de intensiteit van het licht dat op het werk schijnt en de verschillende monitorinstellingen van uw computer.

Gegevens schilderij

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Nataly Grinchenko
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40×30×1 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten lijst. Zie verder de afbeeldingen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.