Hanzl Vasek – Zomer Rendez-vous

690

Object: Schilderij
Kunstenaar: Hanzl Vašek
Titel van kunstwerk: Summer rendezvous.
Periode: 2010-heden
Jaar: 2012
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Totale afmetingen: 70×50×2 cm
Met lijst: Nee, maar het schilderij is aan de randen beschilderd en kan zonder lijst worden opgehangen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Hanzl Vašek – Titel: Zomer Rendez-vous

De kunstschilder Hanzl Vašek werd in Tsjechië geboren en studeerde aan de universiteit van Schone Kunsten in Warschau in Polen. Tegenwoordig verkoopt hij zijn schilderijen rechtstreeks aan kunstverzamelaars en via veilingen. De manier waarop hij als stijlvorm een moderne versie van het kubisme heeft omarmd vinden wij bijzonder. Vandaar dat wij dit kunstwerk uit 2012 met de titel Zomer Rendez-vous hebben aangeschaft voor onze eigen kunstverzameling. Ook de manier waarop hij zijn compositie opbouwt is opmerkelijk. Niet alleen maakt hij, bij het opbouwen van de compositie van dit schilderij, gebruik van de bij kubisten bekende lijnpatronen, maar hij accentueert het geheel eveneens met relatief felle kleuren met daarop in dit geval een man en een vrouw. De lengte van het schilderij (70 centimeter) lijkt langer, omdat de lange benen van de afgebeelde figuren nog eens worden geaccentueerd door de flatgebouwen op de achtergrond. Daarmee voelt het schilderij heel harmonieus aan. Al met al een opmerkelijk olieverfschilderij.

Hanzl Vašek en het kubisme

Hanzl Vašek heeft nooit geloofd in het nut van het exact weergeven van objecten. Het pad van het precies weergeven van objecten vond en vind hij nutteloos. In het kielzog van beroemde kunstschilders, waaronder Pablo Picasso, gaat hij ervan uit dat je figuren en voorwerpen veel levensgetrouwer kunt afbeelden als een geïnterpreteerde versie, zoals hij dan ook getrouw in al zijn schilderijen doet.
In het algemeen concentreert Hanzl Vašek zich in zijn kubistische werk op de mens in zijn omgeving en met name op de relatie tussen mannen en vrouwen. Daarnaast schildert hij fantasierijke voorstellingen van vrouwen.

Het schilderij Zomer Rendez-vous

Het door ons aangeschafte en hier aangeboden schilderij Zomer Rendez-vous (Summer rendezvous) is met olieverf op doek aangebracht. Het geheel is beschermd met een vernislaag. De randen van het schilderij zijn met groene olieverf beschilderd zodat u het schilderij zonder lijst kunt ophangen. Wij verwachten dat zijn schilderijen in de toekomst in waarde gaan toenemen.

Gegevens schilderij

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Hanzl Vašek
Titel van kunstwerk: Zomer Rendez-vous (Summer rendezvous)
Periode: 2010-heden
Jaar: 2012
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Totale afmetingen: 70×50×2 cm
Met lijst: Nee, maar het schilderij is aan de randen beschilderd en kan zonder lijst worden opgehangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.