Izabela Krzyszkowska-Kiełek – Zusjes (Sisters)

690

Object: Schilderij
Kunstenaar: Izabela Krzyszkowska-Kiełek
Titel: Zusjes (Sisters)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 50×50×2 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Het schilderij is aan de randen door geschilderd waardoor het zonder lijst kan worden opgehangen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Izabela Krzyszkowska-Kiełek – Titel: Zusjes (Sisters)

Bij de naam Izabela Krzyszkowska-Kiełek denk je direct aan de fantasierijke vrouwenportretten waar zij bekend om is, vrouwen die net buiten de realiteit lijken te staan. Zij noemt dat zelf haar `Magische vrouwen’, een treffende benaming omdat de vrouwen die zij op het doek tot leven brengt allen iets magisch bezitten. Dit is echter niet het enige dat zij schildert. Naast de `Magische vrouwen’ schildert Izabela Krzyszkowska-Kiełek moderne landschappen, soms zelfs in een pointillistische stijl, erotische werken, balletdanseressen, bloemen, schilderijen met poezen voor kinderen en surrealistische schilderijen. Incidenteel maakt zij waterverfschilderijen; vaak zijn dit landschappen in zachte waterverfkleuren, waarin steeds de kleuren turkoois, saffier en pastelkleuren terugkomen.

Het schilderij Zusjes

Ook in het schilderij `Zusjes’ (Sisters), in dit geval een olieverfschilderij, dat wij voor onze verzameling hebben aangeschaft, maakt zij subtiel gebruik van pastelkleuren. Het werk sprak ons echter vooral aan door de echtheid van de emoties die beide vrouwen uitstralen. De beschermende, bijna uitdagende blik van de vrouw die je aankijkt is fantastisch weergegeven; de bijna tevreden blik van de andere vrouw maakt hier een knap uitgedokterde compositie van. Ook in het schilderij Zusjes is hier spraken van `magische vrouwen’, met bijna buitenaardse haren, toch zou je dit tafereel overal kunnen tegenkomen; het is letterlijk uit het leven gegrepen. Natuurlijk worden de emoties die wij in een schilderij, en in de echte wereld, waarnemen gekleurd door onze persoonlijke gevoelens. De emoties die dit schilderij oproept zijn afhankelijk van het eigen gevoel. Je kijkt anders naar dit schilderij als je je gelukkig voelt, dan als je verdrietig bent. En dat maakt dit schilderij zo bijzonder.

De Poolse kunstenares Izabela Krzyszkowska-Kiełek

Izabela Krzyszkowska-Kiełek is een Poolse kunstenares die is opgeleid tot architect en beeldend kunstenaar. Naast de genoemde schilderijen ontwerpt zij interieurs, glas in loodramen en andere decorelementen die allen een uniek karakter hebben. Het is duidelijk dat zij de creativiteit en de passie die zij in haar schilderijen laat zien ook in andere vaardigheden tentoonspreidt. Haar werken worden tentoongesteld in verschillende galerieën en privéverzamelingen.

Een olieverfschilderij op canvas

Het schilderij `Zusjes’ van Izabela Kr zyszkowska-Kiełek is in 2021 met olieverf op een canvasdoek aangebracht en rechtsonder in het schilderij gesigneerd. De olieverfschildering op canvas is met een laagje vernis beschermd tegen UV-stralen en andere invloeden die het doek op de langere termijn kunnen beïnvloeden of beschadigen. De kunstenares heeft het schilderij ook aan de zijkanten beschilderd waardoor u het zonder lijst aan de muur kunt hangen.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Izabela Krzyszkowska-Kiełek
Titel: Zusjes (Sisters)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 50×50×2 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Het schilderij is aan de randen door geschilderd waardoor het zonder lijst kan worden opgehangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.