Juan Manuel Pajares – Let It Be | Beatles Reimagined

690

Object: Giclee
Kunstenaar: Juan Manuel Pajares
Titel: Let It Be | Beatles Reimagined
Jaar: 2021
Techniek: Giclee (nummer 1 van 100)
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 54×0,1×54 cm
Aangeboden met lijst: Ja; het kunstwerk is omlijst met een gegroefde bruine lijst van lijstenmaker Kessel in Laren (NH).

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Juan Manuel Pajares – Titel: Let It Be | Beatles Reimagined

Juan Manuel Pajares is een Spaanse kunstenaar die al jarenlang prachtige kunstwerken vervaardigd. Zijn eerste tentoonstelling was in 1995 in de galerie Galeria dÁrt in het Spaanse stadje Sitges, een sfeervolle badplaats in de Spaanse provincie Catalonië. In 2002 exposeerde hij voor het eerst in New York in de Agora Gallery, gevolgd door exposities in de galeries van Art For Progress in Miami en New York. Zijn werk werd vlot verkocht en zijn naam was gevestigd in de Verenigde Staten. Tot en met 2007 bleef hij zijn kunstwerken tentoonstellen in de VS. Daarna wisselde hij de Verenigde Staten af met exposities in Frankrijk, Duitsland, zijn geboorteland Spanje en natuurlijk in de VS. Nog steeds wordt zijn werk wereldwijd verkocht, al woont en werkt hij nog steeds in de plaats waar alles begon: Sitges in Catalonië.  De kunstenaar is geheel autodidact en daarmee verrassend in zijn presentatie, niet gehinderd door etiketten die andere kunstenaars soms achtervolgen.

Let it be van Juan Manuel Pajares

Het is knap zoals hij de beschikbare ruimte op het doek componeert en inricht, met name in zijn compositie `Let it be’. Als oud Beatle liefhebber trok dit stuk natuurlijk direct mijn aandacht, een mooiere herinnering aan de Beatles kon ik mij niet aan mijn muur wensen. Met enkele rake symbolen plaatst Juan Manuel Pajares de Beatles in de tijd waarin zij actief waren, waarbij het vredesteken niet ontbreekt. De portretten van de vier Beatles, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, zijn symmetrisch op het doek `Let it be’ geplaatst. Zij zijn omgeven door hun belangrijkste liedjes en woorden die aan hen en hun tijd herinneren. Het geheel is opgebouwd in de stijl van de Street Art, passend bij popiconen die zelf ook vanuit de kleine clubs uiteindelijk het grote publiek vonden. Eigenlijk net zoals de Street Art zich heeft ontwikkeld.

Glicée  nummer 1 van de Beatles

Het betreft hier een glicée, met een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren. Natuurlijk wilden wij voor onze kunstverzameling iets unieks hebben. `Let It Be’ (2021) is de eerste van de zogenoemde Beatles Reimagined-serie die Juan Manual Pajares  heeft gemaakt. Maar dat is niet de enige reden waarom  ons exemplaar origineel en uniek is. Wij hebben de hand kunnen leggen op het allereerste exemplaar uit deze serie die bestaat uit het gelimiteerde aantal van 100 exemplaren: Nr. 1/100. Daarmee bezitten wij niet alleen een kunstwerk dat wij graag wilden toevoegen aan onze kunstverzameling, maar hebben daarmee ook het allereerste exemplaar (nummer 1) dat ooit gemaakt is.

Publicaties Juan M. Pajares

Er verschenen publicaties over Juan Manuel Pajares zijn kunstwerken in de tijdschriften Z!NK en Residences Decoratie (juli 2003). Verder weidde de Franse televisiezender TV 5 in 2016 een televisieprogramma aan hem. Dit kunstwerk is rechtsonder met de hand gesigneerd en bevat een echtheidscertificaat van de kunstenaar. Het kunstwerk is nummer 1 in een gelimiteerde serie van 100 exemplaren.

Gegevens schilderij

Object: Giclee
Kunstenaar: Juan Manuel Pajares
Titel: Let It Be | Beatles Reimagined
Jaar: 2021
Techniek: Giclee (nummer 1 van 100)
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 54×0,1×54 cm
Aangeboden met lijst: Ja; het kunstwerk is omlijst met een gegroefde bruine lijst van lijstenmaker Kessel in Laren (NH).

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij er normaal gesproken voor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is. Het kunstwerk wordt op dit moment echter ingelijst, dus wij kunnen het nu vanaf 1 maart 2022 bij u langsbrengen.