M.R. Arroyo – In de deur van het klooster

895

Object: Schilderij
Kunstenaar: M. R. Arroyo
Titel: In De deur van het Klooster (En la puerta del Monasterio)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 70×1×50 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Nee

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

M.R. Arroyo – Titel: In de deur van het klooster (En la puerta del monasterio)

De eerste keer dat ik dit schilderij In de deur van het klooster (En la puerta del monasterio) van M.R. Arroyo zag, kon ik moeilijk geloven dat ik voor een schilderij stond. De manier waarop de schilderes inzoomt op de jonge monnik, het gehanteerde perspectief en de exactheid waarmee het schilderij is geschilderd is fotografisch nauwkeurig. Toen ik door had dat dit een olieverfschilderij was, was ik verkocht en schafte het kunstwerk aan voor onze kunstverzameling. Daarbij hielp het voor mij dat ik als reishandboekenschrijver voor de reishandboekenseries van Elmar en Dominicus veel van dit soort taferelen ben tegengekomen tijdens mijn reizen op het Aziatische continent.

De schilderes M.R. Arroyo en haar exposities

M.R. Arroyo is een autodidactische schilderes met een natuurlijk talent voor de schildertechnieken. Op haar reizen over de wereld schilderde zij tal van mensen die zij tijdens haar trektochten tegenkwam. De resultaten van dit werk stelde zij in de jaren tachtig tentoon in onder meer de Casa del Cordón (Vitoria- 1983), de Sala Olenca (Valladolid-1985), de La Latina (Valladolid-1986), en in de BBV Torrelavega (Cantabrië-1987). In de jaren negentig van de vorige eeuw vertrok zij naar Duitsland om in  Berlijn en Augsburg te exposeren. Vervolgens maakte zij een cultureel uitstapje naar de Italiaanse stad Napels waar ze haar schilderijen tentoonstelde in het stadhuis van Torre Anunciata, dat deel uitmaakt van de gemeente Napels.

Haar relatie met Herbert Schweizer

Terug in Duitsland ontmoette ze, tijdens een expositie van haar kunstwerken in de Kunsthalle van Augsburg, Herbert Schweizer waar ze een relatie mee begon. Hij werd ook haar agent. Herbert verkocht haar schilderijen in Duitsland , Engeland, Italië, Zwitserland, Luxemburg, België, Mozambique, de Verenigde Staten en in Nederland. Tot aan zijn dood in 1998 werkte zij intensief met hem samen. Na zijn dood onderbrak zij haar schilderwerk en trok zich tijdelijk terug. Gelukkig niet voor eeuwig. In 2007 begon ze weer te schilderen vanuit haar atelier in Cartagena. Zeven jaar later verhuisde ze naar Bullas (Murcia).

Het schilderij In de deur van het klooster

Het schilderij In de deur van het klooster (En la puerta del monasterio) van M.R. Arroyo is in 2021 met olieverf geschilderd op een paneel. De schilderes plaatste haar handtekening linksonder op het schilderij. Zij maakte tijdens het schilderen van dit werk gebruik van een penseel en een spatel om textuur aan te kunnen brengen in dit bijzondere schilderstuk.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: M. R. Arroyo
Titel: In De deur van het Klooster (En la puerta del Monasterio)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 70×1×50 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Nee

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.