Martina Palla – Niets in ruil

795

Object: Schilderij
Kunstenares: Martina Palla
Titel: Niets in ruil (Nothing in return)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 90×2×70 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Nee

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Martina Palla – Titel: Niets in ruil (Nothing in return)

Martina Palla werd op 18 augustus 1972 geboren in de Italiaanse stad Cagliari. Als kind verwonderde ze al haar ouders met de vele tekeningen die ze maakte. Op de middelbare school haalde ze een diploma in de reclamegrafiek. Maar niet veel later ging zij zich verder ontwikkelen aan de kunstacademie van haar geboortestad Cagliari. Zij is een liefhebster van de clair-obscur, een techniek uit de schilderkunst, de fotografie en de filmkunst waarbij men de licht-donkercontrasten sterker uitbeeld dan ze in werkelijkheid zijn. In 2006 begint zij haar schilderscarrière met het kopiëren van werk van de schilderes Tamara De Lempicka (1898-1980), een Poolse art-deco schilderes uit de vorige eeuw door wie ze zich liet inspireren.

Vrouwen en hun sensualiteit

Tijdens haar studie maakte ze veel gebruik van houtskool. Het houtskool ruilde zij in voor olieverf, maar tot op de dag van vandaag vinden we haar voorkeur voor het gebruik van de kleuren zwart, wit en grijs in haar kunstwerken terug. Langzaam maar zeker gaat ze steeds meer vrouwen schilderen in allerlei poses, maar steeds in de neutrale kleuren zwart, grijs en wit. Door de lippen van deze vrouwen fel rood te schilderen benadrukt zij hun sensualiteit. Incidenteel schildert ze een ander voorwerp fel rood, maar altijd om iets te accentueren. Vaak zijn het portretten, maar soms worden de vrouwen ook naakt afgebeeld, gehuld in draperieën, waardoor ze een betoverend, bijna mystiek aura verwerven. Zo ontstaan ​​er gezichten met tal van emoties, soms droevig, dan stralend of alleen maar blij.

Het schilderij Niets in ruil, van Martina Palla

In het door ons aangeschafte schilderij `Niets in ruil’ van Martina Palla zijn de ogen van de vrouw niet zichtbaar. Ze draagt mannelijke kleding, maar door de rood geschilderde lippen staalt de vrouw onmiskenbaar sensualiteit uit. Een zinnelijkheid die extra wordt benadrukt door de neutrale kleuren waarin de rest van het kunstwerk is geschilderd. Precies wat Martina Palla met haar schilderijen uit wil stralen. Martina gaat zo op in haar werk dat de grens tussen haarzelf en haar werk vervaagt. Wij hebben dit werk voor onze kunstverzameling aangeschaft, omdat we bijzonder onder de indruk waren van de onmiskenbare sensualiteit die het werk uitstraalt wat zo herkenbaar is voor het werk van Martina. Bovendien is het werk technisch perfect geschilderd.

Olieverf op doek

Het schilderij `Niets in ruil ofwel `Nothing in return’ van Martina Palla is in 2021 met olieverf op het doek aangebracht en vervolgens op een houten frame gespannen. Het is 90×70 centimeter groot. Bij het schilderij wordt een certificaat van echtheid geleverd.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenares: Martina Palla
Titel: Niets in ruil (Nothing in return)
Techniek: Olieverf op paneel
Afmetingen: 90×2×70 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Nee

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.