Mikołaj Matusiewicz – Loop in de regen

940

Object: Schilderij
Kunstenaar: Mikołaj Matusiewicz
Titel: Loop in de Regen (Spacer W Deszczu)
Techniek: Olieverf op doek
Afmetingen: 40×40×2 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie donkerblauwe houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Mikołaj Matusiewicz – Titel: Loop in de regen (Spacer w deszczu)

Mikołaj Matusiewicz zag op 26 januari 1960 het levenslicht in Wit-Rusland. Hij studeerde af aan de faculteit voor Russische taal en literatuur, ook wel de faculteit voor Russische filologie genoemd. Daarna volgde een studie architectuur in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland dat we ook wel Belarus noemen. Mikolay is al veertig jaar kunstschilder. Zijn werk staat tentoongesteld in de Tyzenhaus Galerie (Gallery) in de stad Grodno, ook wel Hrodna genoemd, een stad in Wit-Rusland en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie Grodno. De afgelopen twintig jaren woont hij in de Poolse stad Bialystok. Veel van zijn werk maakt deel uit van privé-kunstverzamelingen in de hele wereld. Hij werkt, net zoals de vroegere schilders, op een schildersezel waarbij hij gebruikt maakt van  olieverf. Hij brengt deze olieverf met een penseel en een paletmes aan op het doek.

Het kubisme

Het werk van Mikołaj Matusiewicz is herkenbaar geïnspireerd door het kubisme. De kubisten schilderden op een wijze alsof de natuur alleen maar bestond uit kubussen, kegels en bollen. Alles werd zoveel als mogelijk is met en in deze vormen geschilderd. Omdat je een voorwerp vanuit een verschillende plek en een verschillend perspectief kon en kan zien, schilderde de kubisten eenzelfde voorwerp ook vanuit een verschillend perspectief op één en hetzelfde doek. De zichtbare wereld, zoals ogen de omgeving waarnemen, werd als het ware verwrongen om het juist beter en vanuit meerdere posities te tonen.

Mikołaj Matusiewicz en het kubisme

Het schilderij `Loop in de regen’ (Spacer w deszczu) van Mikołaj Matusiewicz is in de traditie van het kubisme gemaakt, al blijft het moeilijk om iemand precies te duiden. Het gaat in de kunst nu eenmaal alleen om het kunstwerk zelf en de gevoelens die het opwekt en niet om het etiket dat men op een schilderij wil plakken. Dat neemt niet weg dat hij zijn abstracte schilderij zorgvuldig heeft gecomponeerd in herkenbare kubussen en vlakken, waarbij de rechte lijnen van het ene voorwerp doorlopen in de lijnen van andere voorwerpen, zoals de standaard van de paraplu in dit geval in een rechte lijn doorloopt in het dak van een achterliggende gebouw en in de contouren van de weg. Je ziet in de compositie ook de hand van de architect, het beroep waar Mikołaj Matusiewicz oorspronkelijk voor werd opgeleid. Wij werden vooral getroffen door de strak georganiseerde compositie van dit schilderij. Vandaar dat wij het toevoegden aan onze kunstverzameling.

Het schilderij Loop in de regen

Het schilderij Loop in de regen is 40×40 centimeter groot, geschilderd met olieverf op een doek en gespannen op een houten frame.  Het is met de hand geschilderd met gebruikmaking van een penseel en een paletmes. Het geheel is beschermd met een laag vernis. De handtekening van Mikołaj Matusiewicz staat linksonder op het schilderwerk. Lijstenmaker Kessel in Laren (NH) heeft het schilderij fraai ingelijst met een passende, donkerblauwe houten lijst.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Mikołaj Matusiewicz
Titel: Loop in de Regen (Spacer W Deszczu)
Techniek: Olieverf op doek
Afmetingen: 40×40×2 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2021
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie donkerblauwe houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.