Mister B – Vibrant color 2

980

Object: Schilderij
Kunstenaar: Mister B (Javier Hernandez)
Titel: Vibrant Color 2
Techniek: Acrylverf op doek
Afmetingen: 90×1×65 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2020
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten, geelkleurige lijst.

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Mister B – Titel: Vibrant color 2

Javier Hernandez werd in 1988 in Spanje geboren. Hij staat tegenwoordig bekend als Mister B. Al heel jong begon hij als street artist de muren in zijn omgeving te beschilderen. Hij nam in zijn omgeving het verval van de stad waar en probeerde dit vorm te geven in zijn schilderingen en graffiti. Mister B was dan ook vooral bekend voor zijn Graffiti Art en Street Art. Hij vond en vindt zijn inspiratie bij de schilders die aan het einde van de 20ste eeuw werkzaam waren, maar net zo goed in de Urban Art, waar hij zichzelf bij indeelt.

Urban Art

Urban Art is eigenlijk de legale versie van de min of meer illegale Graffiti Kunst. Het zijn vormen van creatieve uitdrukkingen die je op gebruiksvoorwerpen en muren in de stad tegen kunt komen. De wat saaie muren worden omgevormd tot kunstige en kleurrijke schilderingen. In wezen een kunstvorm die al eeuwenoud is. We hoeven maar te denken aan de buitenmuurschilderingen van de Mexicaanse kunstenaars Diego Rivera, David Siqueiros en José Cemente Orozco of aan de binnenmuurschilderingen in de Sixtijnse kapel van Michelangelo, de beroemdste muurschilderingen van allemaal.

Mister B en zijn schilderij Vibrant Color 2

De schilderijen van Mister B worden ook nu nog geïnspireerd door zijn werk als muurschilder en graffiti kunstenaar. Ook het schilderwerk op doek, uit de serie Vibrant Color 2 dat wij hebben aangeschaft voor onze kunstverzameling, is relatief groot en imposant, in dit geval 90×65 centimeter, maar het is tevens indringend en kleurrijk. Je kunt je ogen er niet vanaf houden. Je ruikt als het ware de Urban Art in het doek, met name in de abstracte en uitbundige kleuren in en rondom het haar en het gezicht van dit meisje dat hij hier heeft geschilderd. Hierin vindt je de uitbundige schilderingen van zijn muurschilderingen terug, maar tevens toont het de vervallen en verweerde stadsmuren. Hij heeft hiermee een heel eigen stijl ontworpen. Ook de wat onzekere uitdrukking op het gezicht van het geschilderde meisje trof ons in het hart. Zelden hebben wij dit zo treffend geschilderd gezien.

Acrylverf op doek

Dit schilderij uit de serie Vibrant Color 2 van Mister B ofwel Javier Hernandez werd in 2020 geschilderd met acrylverf op doek. Het wordt geleverd met een certificaat van echtheid en opgerold in een koker verzonden. Met zijn 90×65 centimeter betreft het hier een uniek en oorspronkelijk kunstwerk. Het is rechtsonder met de hand gesigneerd.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Mister B (Javier Hernandez)
Titel: Vibrant Color 2
Techniek: Acrylverf op doek
Afmetingen: 90×1×65 cm
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Jaar: 2020
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten, geelkleurige lijst.

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.