Moontje – De Flintstones en Louis Vuitton

0

Object: Acrylverfschilderij
Kunstenaar: Moontje
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek, original
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 100×80×2 cm
Aangeboden met lijst: Nee, maar de randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Uitverkocht

Loading...

Beschrijving

Moontje – Titel: De Flintstones en Louis Vuitton – VERKOCHT

De schilderes Moontje vervaardigde het schilderij `De Flintstones en Louis Vuitton’ in de strip-art en pop-art stijl. Dit originele en met de hand gemaakte schilderij is met acrylverf op het doek geschilderd. Het werk is een meter hoog en 80 centimeter breed. Het kunstwerk staat op een frame waarbij de zijkanten zijn mee geschilderd. Daardoor hoeft u het schilderij niet in te lijsten en kan het zo aan de muur van de kinderkamer worden gehangen. Het tafereel legt met de afbeelding de `zogenaamde’ continuïteit van relaties door de eeuwen heen vast: de steentijd; de jaren zestig en – door middel van Louis Vuitton – naar de huidige maatschappij.

De Flintstones

Het aardige van de serie `De Flintstones’ en direct de belangrijkste basis van de vele grappige situaties in deze Noord-Amerikaanse serie was dat veel dingen die normaal waren in het Amerika van de jaren zestig, maar volledig onbekend waren in de prehistorie – zoals een televisie, een platenspeler, een buitenwijk, een bowlingbaan en een auto – in de bedachte wereld van de Flintstones wél degelijk voorkwamen, maar dan in een steentijdvorm. Om de zaken een prehistorisch kader te geven, gebruikte men oeroude materialen, zoals dierenvellen, stenen en hout. Ook de dinosauriërs namen een voorname plaats in de verhalen in, al waren in werkelijkheid de dinosauriërs al lang uitgestorven toen de eerste mensen op het wereldtoneel verschenen.

De schilderes Moontje

Moontje is het pseudoniem van de schilderes en autodidact Manon Graveman (1971). Als kind besteedde ze veel tijd aan tekenen en schilderen, waardoor zij haar schildertalenten al op een vroege leeftijd ontwikkelde. Mede gestimuleerd door haar vader ging zij op volwassen leeftijd werken als etaleuse en decorateur in de modewereld. In haar vrije tijd ontwikkelde ze zich verder in de beeldende en moderne kunst. Tot haar eigen verbazing wordt haar werk wereldwijd erkend. Nadat haar vader stierf en zij haar belangrijkste motivator kwijtraakte, besloot zij haar verdere leven in dienst van de kunst te plaatsen. Zij ontwikkelde haar talent verder in de pop-art en strip-art stijl. Haar kunstzinnige hand is mede herkenbaar aan de `splash’ die zij op haar schilderijen aanbrengt.

De Flintstones en Louis Vuitton

Het doek `De Flintstones en Louis Vuitton’ is voorzien van een vernislaag en is gesigneerd en gedateerd in 2021. Het is in een nieuwe en uitstekende staat. Wij hebben dit schilderij ingekocht, omdat het onderwerp ons aansprak. Bovendien is de compositie zeer herkenbaar voor allen die vroeger naar de avonturen van Wilma en Fred Flintstone hebben gekeken. Met name de gezichtsuitdrukkingen van Wilma en Fred zijn fantastisch vastgelegd. De werken van de schilderes Moontje zijn wereldwijd verspreid en worden gewaardeerd door bedrijven, privéverzamelaars en door kunsthandelaars. Het kunstwerk `De Flintstones en Louis Vuitton’  wordt door ons gezien als een van de beste kunstwerken die Moontje tot nu toe heeft gemaakt. Moontje heeft het schilderij ook aan de randen beschilderd, waardoor het zonder lijst kan worden opgehangen.

Gegevens schilderij

Object: Acrylverfschilderij
Kunstenaar: Moontje
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek, original
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 100×80×2 cm
Aangeboden met lijst: Nee, maar de randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.