Nataly Grinchenco – Vliegende Hollanders

480

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Nataly Grinchenco
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op paneel
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40 × 30 × 0,3 cm/met lijst 45 x 35 x 3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten lijst, zie verder de afbeeldingen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Nataly Grinchenco – Titel: Vliegende Hollanders (Flying Dutchmen)

Nataly Grinchenco heeft dit unieke olieverfschilderij `Vliegende Hollanders’ (Flying Dutchmen) in 2020 geschilderd in haar thuisland Oekraïne. Haar stijl is een goed voorbeeld van het fantastisch surrealisme. Het bijzondere lichte schilderij heeft unieke kleuren. De schilderes stelt deze kleurpigmenten zelf samen.

De Flying Dutchmen en de kattensteden

Het werk van Nataly Grinchenko kent in het algemeen drie verschillende onderwerpen. De vliegende objecten, die vaak als `Flying Dutchmen’ worden aangeduid en waarvan wij een van haar beste werken hebben aangeschaft, de mechanische vissen en de kattensteden. Van dit laatste onderwerp hebben wij ook een schilderij in onze kunstverzameling. Incidenteel maakt zij een creatief uitstapje met schilderijen van poezen en balletdanseressen. Haar werk is geïnspireerd door de surrealisten die op hun beurt werden beïnvloedt door het werk van de psychiater Freud.

Droomschilderijen en Freud

Sigmund Freud toonde in zijn werk aan dat het kind en `de wilde’ in ons de overhand krijgt als onze gedachten `in wakende toestand zijn verdoofd’. Alleen redeloosheid zou dus, volgens de surrealisten, echte kunst baren. Alles wat diep in onze hersenen verborgen ligt willen zij aan de oppervlakte laten komen. Hoe u hier over denkt is eigenlijk niet van belang; het gevolg is dat wij nu kunnen kennismaken met de fraaiste droomschilderijen van de surrealisten, met als bekendste leidsman Salvador Dali. En dat is precies wat Nataly maakt: droomschilderijen.

De schilderes Nataly Grinchenko

De schilderes Nataly Grinchenko is geboren en getogen in Oekraïne en schildert in de stijl van het fantastisch surrealisme. Op zevenjarige leeftijd volgde ze haar eerste tekenlessen en sindsdien besloot ze haar leven te verbinden met het schilderen. Al haar werken zijn een beetje mysterieus en kunnen alleen worden begrepen na verschillende keren naar het doek te hebben gekeken. Nataly schept een wereld van mysteries en dromen, een wereld die ook voor kinderen inspirerend is. Vandaar dat wij haar werk hebben ingekocht voor de Top 10 Kunst Kinderkamers. Voor Nataly is schilderen een van de vele manieren om haar innerlijke wereld, stemming en houding ten opzichte van de wereld om haar heen te visualiseren in de vorm van een schilderij.

Een oorspronkelijk schilderij

Dit oorspronkelijke schilderij van Natalia Grinchenco is door haar met de hand gesigneerd. Haar schilderijen werden getoond op kunsttentoonstellingen in onder meer Kiev, Kharkiv en verschillende andere steden in Oekraïne. Het schilderij is al voor u ingelijst. Het schilderij zelf meet 40×30 centimeter; inclusief lijst is dit 44×34 centimeter. Wij voegen een echtheidscertificaat toe, verstrekt door het Kharkiv Kunstmuseum. Houd er rekening mee dat bijgaande afbeeldingen wat betreft kleur enigszins kunnen afwijken vanwege de scherminstellingen van uw beeldscherm.

Gegevens schilderij

Object: Olieverfschilderij
Kunstenaar: Nataly Grinchenco
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op paneel
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 40 × 30 × 0,3 cm/met lijst 45 x 35 x 3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie houten lijst, zie verder de afbeeldingen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.