Peter Donkersloot (1959) – Kate Moss

540

Object: Ingeschilderde giclee
Kunstenaar: Peter Donkersloot (1959)
Titel: Kate Moss
Jaar: 2021
Techniek: Ingeschilderde giclee
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 29×24×4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, de lijst is door de kunstenaar  zelf vervaardigd

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Peter Donkersloot (1959) – Titel: Kate Moss

Peter Donkersloot zag in 1959 het levenslicht in Arnhem onder het toeziend oog van zijn beide ouders:  Piet Donkersloot en Hilda Blom. Zijn vader was een bekend illustrator van tijdschriften en boekomslagen. Gezeten op de knie van zijn vader maakte hij kennis met het teken- en schildersvak. Zijn moeder was een succesvol schilderes van landschappen. Een dergelijke artistieke omgeving zou van grote invloed zijn op het leven van hem, zijn zus Anne en zijn broer Wouter. Alle drie werden zij kunstenaar. Peter volgde de kunstacademie in Arnhem en ging daarna werken op de ontwerp- en tekenafdeling van het reclamebureau Fransen, Hey en Veldman waar hij zijn tekentechniek verder ontwikkelde. In zijn vrije tijd zwierf hij over de Veluwe en door de Betuwe.

Schilderscarrière Peter Donkersloot

Het duurde niet lang of hij legde zijn potlood neer en begon aan zijn schilderscarrière als modern-figuratief schilder waarin hij net als de 17de-eeuwse meesters van donker naar licht werkte, laag verf op laag verf. Hiermee riepen de oude meesters in hun kleuren warmte op en kreeg een kunstwerk meer diepte. Rembrandt en consorten moesten vaak vele dagen wachten voor hun verf droog was en zij weer verder konden werken aan hun schilderstuk. Dat probleem is er tegenwoordig niet meer. Peter Donkersloot werkt vooral met sneldrogende acrylverf (op waterbasis), waardoor hij continue aan één schilderij kan werken. Hij schildert vooral landschappen en portretten. Zijn landschappen zijn bijzonder kleurrijke met weerspiegelende watertjes en hoge luchten. In zijn portretten probeert hij vooral het karakter, de ziel van een persoon te treffen. Het is natuurlijk altijd moeilijk om te kunnen zien of dit bij iemand die je niet kent is gelukt. Hij heeft echter ook beroemdheden op het doek aangebracht, vaak met als basis een glicée met daarop een afbeelding van een beroemd model dat hij vervolgens inschilderde, in ons geval Kate Moss.

Kate Moss en Peter Donkersloot

Kate Moss werd op 16 januari 1974 geboren in het Britse Addiscombe. Ze werd met name bekend bij het grote publiek door haar werk voor het kledingmerk Calvin Klein. Er heeft ook altijd een donker randje aan haar verschijning gekleefd. Als jong meisje van 14 jaar oud was ze niet te beroerd om naakt in de bladen te verschijnen en, toen ze wat verder in haar carrière was, werd ze gezien met een snuifje cocaïne. Dit rafelige randje vind je terug in dit kunstwerk van Peter Donkersloot. In dit donker omrandde schilderij is het glicée bijna niet meer zichtbaar doordat hij het geheel heeft ingeschilderd. Daardoor ontstaat de diepte en de warmte die we net besproken in dit verhaal. Ook de houten lijst is zelf door hem gemaakt en beschilderd, waardoor een bijzondere combinatie ontstaat. Zoals hij zelf aangaf: `Ik probeer het ultieme schilderij te maken, het schilderij dat niet in woorden beschreven kan worden’.

Een ingeschilderde giclée

Peter Donkersloot heeft deze giclée op een linnen doek volledig ingeschilderd waardoor een oorspronkelijk en uniek kunstwerk ontstond. Een werk dat wij zo indrukwekkend vonden, met name door de aandacht voor het karakter van Kate Moss, dat wij het aankochten voor onze kunstverzameling. Bij het kunstwerk leveren wij een echtheidscertificaat van de kunstenaar.

Gegevens schilderij

Object: Ingeschilderde giclee
Kunstenaar: Peter Donkersloot (1959)
Titel: Kate Moss
Jaar: 2021
Techniek: Ingeschilderde giclee
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 29×24×4 cm
Aangeboden met lijst: Ja, de lijst is door de kunstenaar  zelf vervaardigd

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.