Pinkhas (1975) – De vogelverschrikker bevrijd

480

Object: Schilderij
Kunstenaar: Pinkhas (1975)
Titel van kunstwerk: De vogelverschrikker bevrijd (L’épouvantail libéré)
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op paneel
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Totale afmetingen: 35×20×2 cm
Aangeboden met lijst: Dit fraaie, houten paneel kunt u zonder lijst ophangen.

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Pinkhas (1975) – Titel: De vogelverschrikker bevrijd

Pinkhas is in 1975 in Israël geboren. Hij omschrijft zichzelf als een erfgenaam van de Joodse School van Parijs. Zijn stijl kun je als expressionistisch en naïef omschrijven. Hij heeft een brede opleiding achter de rug met onder andere een doctoraat in de geneeskunde en een opleiding in dramatische kunst (Cours Florent en de Academie Oscar Sisto). Geen wonder dat zijn werk is tentoongesteld in Frankrijk, in Monaco, in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten. Zijn werk wordt ook in zijn geboorteland Israël hoog gewaardeerd. Over zijn kunstwerken verschenen artikelen in het Israël Magazine en in de Jerusalem Post, maar ook in het Franse Magazine Communauté.
In zijn werken wordt je getroffen door Pinkhas relatie met zijn kindertijd, zowel in zijn kenmerkende naïeve schilderstijl als in de verschillende thema’s die hij behandelt. Zijn werk werd en wordt in veel galerieën tentoongesteld en verkocht, waaronder bijvoorbeeld in de Exposition Personnelle de Pinkhas in de KINOR Gallery in Parijs en in de Samhart Gallery in Neuchatel in Zwitserland.

Een gemengd werk van Pinkhas

Parallel met zijn meer academische, figuratieve werk ontwikkelde Pinkhas een reeks conceptuele werken met als terugkerend element een goudstaaf. Zijn sculpturen gaan voor vele duizenden euro’s van de hand. Zijn schilderwerk kent meerdere prijsgradaties. Wij hebben dit schilderwerk op een dikke houten plank aangeschaft omdat dit kunstwerk beide vaardigheden van de kunstenaar Pinkhas, schilderen en sculpturen vervaardigen, combineert. Het betreft hier een oud, houten paneel met spijkergaten waarop hij de bevrijde vogelverschrikker heeft afgebeeld. Een kunstwerk dat uniek is in zijn soort en is vervaardigd van antiek hout, acrylverf, inkt en afgewerkt met een vernislaag. Hij heeft het kunstwerk `De vogelverschrikker bevrijd’ (L’épouvantail libéré) genoemd.

Het schilderij De vogelverschrikker bevrijd

Het schilderij `De vogelverschrikker bevrijd’ bestaat uit acrylverf op paneel en is in 2021 vervaardigd. Dit oorspronkelijke kunstwerk is door Pinkhas met de hand gesigneerd in de linker benedenhoek van het schilderij. De kleuren van dit schilderij kunnen door de verschillende scherminstellingen in kleur iets afwijken van de hier getoonde afbeeldingen. De werken van Pinkhas worden steeds populairder in de kunsthandel.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Pinhas (1975)
Titel van kunstwerk: De vogelverschrikker bevrijd (L’épouvantail libéré)
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op paneel
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Totale afmetingen: 35×20×2 cm
Aangeboden met lijst: Dit fraaie, houten paneel kunt u zonder lijst ophangen.

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.