Ricardo Gómez de Cádiz – Verberg de Pink Panther

690

Object: Schilderij
Kunstenaar: Ricardo Gómez de Cádiz
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 55×46×2 cm
Aangeboden met lijst: De randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Ricardo Gómez de Cádiz – Verberg de Pink Panther (Hide the Pink Panther)

Ricardo Gómez de Cádiz, de kunstenaar die het schilderij `Verberg de Pink Panther’ vervaardigde, werd in 1958 geboren in de Spaanse en Catalaanse stad Barcelona als de zoon van een Galicische vader en een moeder uit Andalusië. Geen wonder dat hij aan de Massana Kunstschool in Barcelona werd opgeleid. Bovendien volgde hij cursussen bij de meester-schilders Caridad Gómez, Andreu Fresquet en Josep Pomés. Als kind verslond hij boeken met strips, een interesse die we in de huidige kunstwerken van Ricardo Gómez de Cádiz, die wij hebben aangeschaft, kunnen terugvinden. Het is niet eenvoudig om deze schilder een plekje te geven in de traditie van de schilderkunst. Zonder twijfel, en hij geeft dit ook zelf aan, is hij beïnvloedt door het werk van de Italiaanse schilder en beeldhouwer Amadeo Modigliani, een kunstenaar die zich ook afzijdig hield van de stromingen uit zijn tijd, net als Ricardo. Bovendien heeft hij veel bewondering voor de werken van beroemde kunstenaars als Dali, Erns en Magritte.

Stijl Ricardo Gómez de Cádiz

Zoals al aangegeven is Ricardo zelf niet in een bepaalde stijl te vangen. Zijn werk is zeker picturaal en krachtig wat betreft kleur en zuiverheid. Zijn huidige werk knalt van de muur. Daardoor heeft het ook een plekje verworven in onze Top 10 Kunst voor de Kinderkamer. Met name jonge kinderen worden getrokken door de krachtige basiskleuren en dat is precies waaruit zijn huidige werk bestaat. Bovendien vormt dit schilderij, `Verberg de Pink Panther’ genaamd, op langere termijn voor ouders een aanknopingspunt om de kinderen kennis te laten maken met moderne kunst.

De schilder Mondriaan

In dit geval met de schilder Mondriaan die in de twintiger jaren van de vorige eeuw in zijn opmerkelijke composities de kleuren rood, zwart, blauw, geel en grijs gebruikte. Doordat Mondriaan zijn schilderijen uit rechte lijnen en zuivere kleuren opbouwde werd zijn kunst onveranderlijk en niet beïnvloedt door de veranderingen die de tijd aanbrengt. Zijn primaire kleuren zijn dezelfde als waar kleine kinderen door worden geïnspireerd en hier maakt Ricardo Gómez de Cádiz knap gebruik van. Hij brengt echter tegelijkertijd zijn liefde voor strips in zijn kunstwerken, waardoor er een unieke combinatie ontstaat die voor kinderen lijkt te zijn gemaakt. Vergis u echter niet: het meeste van zijn werk hangt aan de muur van een volwassene, een gemiste kans volgens ons. Wij denken dat zijn werk een verrijking is voor iedere kinderkamer en een eerste kennismaking, weliswaar met een knipoog, van jonge kinderen met kunst.

Tentoonstellingen en kunstverzamelingen

Ricardo Gómez de Cádiz deed mee aan tentoonstellingen in zijn geboortestad Barcelona en omringende steden, maar het meeste van zijn werk vindt digitaal zijn weg naar de kunstliefhebber. Zijn werk maakt deel uit van kunstverzamelingen in Spanje, in andere Europese steden en met twee schilderijen in onze kunstverzameling. Verder is werk van Ricardo Gómez de Cádiz te vinden in Zuid-Amerika, waaronder Argentinië, Mexico, Venezuela en Colombia.

Het schilderij Verberg de Pink Panther

Het schilderij `Verberg de Pink Panther’ (Hide the Pink Panther) is met acrylverf op het doek aangebracht. Het is een uniek, handgesigneerd, en handgeschilderd schilderij uit 2021 dat wordt beschermd door een laagje anti-glans satijnvernis. Het werk is gespannen in een houten frame en is ook aan de randen beschilderd waardoor het zonder lijst aan de muur kan worden gehangen. Het werk beschikt over een certificaat van echtheid.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Ricardo Gómez de Cádiz
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 55×46×2 cm
Aangeboden met lijst: De randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.