Ricardo Gómez de Cádiz – Bedtijd

940

Object: Schilderij
Kunstenaar: Ricardo Gómez de Cádiz
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek, original
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 46×55×2 cm
Aangeboden met lijst: De randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Ricardo Gómez de Cádiz – Titel: Bedtijd (Sleep time)

Dit schilderij, `Bedtijd’ genoemd, is gemaakt door Ricardo Gómez de Cádiz. Ricardo werd in 1958 geboren in Barcelona in Spanje. Hij werkte zowel als schilder, als illustrator en als cartoonist van strips. In zijn werk gebruikt hij vaak meerdere technieken.  Zijn werken kenwerken zich door krachtige kleuren en zuiverheid. Het werk bevat tevens een knipoog naar de schilder Mondriaan. Tegelijkertijd toont hij zijn kunsten als cartoonist met de verschijning op het werk van de bekende stripfiguren Snoopy en Carlitos.

Leven en opleiding Ricardo Gómez de Cádiz

Ricardo Gómez de Cádiz werd in 1958 geboren in de Spaanse en Catalaanse stad Barcelona als de zoon van een Galicische vader en een moeder uit Andalusië. Geen wonder dat hij aan de Massana Kunstschool in Barcelona werd opgeleid. Bovendien volgde hij cursussen bij de meester-schilders Caridad Gómez, Andreu Fresquet en Josep Pomés. Als kind verslond hij boeken met strips, een interesse die we in de huidige kunstwerken van Ricardo Gómez de Cádiz, die wij hebben aangeschaft, kunnen terugvinden.

Invloed van andere kunstenaars

Het is niet eenvoudig om deze schilder een plekje te geven in de traditie van de schilderkunst. Zonder twijfel, en hij geeft dit ook zelf aan, is hij beïnvloedt door het werk van de Italiaanse schilder en beeldhouwer Amadeo Modigliani, een kunstenaar die zich ook afzijdig hield van de stromingen uit zijn tijd, net als Ricardo. Bovendien heeft hij veel bewondering voor de werken van beroemde kunstenaars als Dali, Erns en Magritte.

Stijl Ricardo Gómez de Cádiz

Zoals al aangegeven is Ricardo Gómez de Cádiz zelf niet in een bepaalde stijl te vangen, al zou ik hem zeker als een navolger in de kunststroming popart plaatsen. Zijn werk is zeker picturaal en zeer krachtig wat betreft kleur en zuiverheid. Zijn huidige werk knalt van de muur. Daardoor heeft het ook een plekje verworven in onze Top 10 Kunst voor de Kinderkamer. Met name jonge kinderen worden getrokken door de krachtige basiskleuren en dat is precies waaruit zijn huidige werk bestaat. Bovendien vormt dit schilderij, `Bedtijd’ genoemd, op langere termijn voor ouders een aanknopingspunt om de kinderen kennis te laten maken met moderne kunst.

De schilder Mondriaan

In dit geval met de schilder Mondriaan die in de twintiger jaren van de vorige eeuw in zijn opmerkelijke composities de kleuren rood, zwart, blauw, geel en grijs gebruikte. Doordat Mondriaan zijn schilderijen uit rechte lijnen en zuivere kleuren opbouwde werd zijn kunst onveranderlijk en niet beïnvloedt door de veranderingen die de tijd aanbrengt. Zijn primaire kleuren zijn dezelfde als waar kleine kinderen door worden geïnspireerd en hier maakt Ricardo Gómez de Cádiz knap gebruik van.

Zijn liefde voor strips

Hij brengt echter tegelijkertijd zijn liefde voor strips in zijn kunstwerken tot uiting, waardoor er een unieke combinatie ontstaat die voor kinderen lijkt te zijn gemaakt. Vergis u echter niet: het meeste van zijn werk hangt aan de muur van een volwassene, een gemiste kans volgens ons. Wij denken dat zijn werk een verrijking is voor iedere kinderkamer en een eerste kennismaking, weliswaar met een knipoog, van jonge kinderen met kunst.

Tentoonstellingen en kunstverzamelingen

Ricardo Gómez de Cádiz deed mee aan tentoonstellingen in zijn geboortestad Barcelona en omringende steden, maar het meeste van zijn werk vindt digitaal zijn weg naar de kunstliefhebber. Zijn schilderijen maken deel uit van kunstverzamelingen in Spanje, in andere Europese steden en in onze kunstverzameling. Verder is zijn werk te vinden in Zuid-Amerika, waaronder Argentinië, Mexico, Venezuela en Colombia.

Het schilderij Bedtijd

Het schilderij `Bedtijd’ (Sleep time) is met acrylverf op het doek aangebracht. Het is een uniek, met de hand gesigneerd, en handgeschilderd schilderij uit 2021 dat wordt beschermd door een laagje anti-glans vernis. Het werk is gespannen in een houten frame en is ook aan de randen beschilderd waardoor het zonder lijst aan de muur kan worden gehangen. Het werk beschikt over een certificaat van echtheid.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Ricardo Gómez de Cádiz
Jaar: 2021
Techniek: Acrylverf op doek, original
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 46×55×2 cm
Aangeboden met lijst: De randen van het schilderij zijn door geschilderd, waardoor u het zonder lijst kunt ophangen

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.