Rolando Pellini – Eerbetoon aan Elvis Presley

595

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Rolando Pellini (1952)
Titel: Eerbetoon aan Elvis Presley (Omaggio a Elvis Presley)
Jaar: 2021
Techniek: Gemengde techniek en harsen op canvas.
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 30×30×3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, het kunstwerk is ingelijst met een zwarte, zogenoemde baklijst.

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Rolando Pellini (1952) – Titel: Eerbetoon aan Elvis Presley (Omaggio a Elvis Presley)

`Schilderen is als een liefdesaffaire met een vrouw’.

Rolando Pellini, de kunstenaar die het `Eerbetoon aan Elvis Presley’ vervaardigde, werd in 1952 geboren in het Italiaanse stadje Ferrara. Rolando werd opgeleid tot landmeter en tekende in de zestiger jaren van de vorige eeuw alle metingen op kaart in. Later leidde hij een kosmopolitisch bestaan in onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk. Zijn eerste expositie was dan ook in mei 1990 in de galerie Aux Carré d’Art in de Franse hoofdstad Parijs. Zijn schilderij werd voor deze tentoonstelling uitgekozen, omdat het sterk beïnvloed was door de theorieën van de bekende psychoanalyticus Jung. Pellini experimenteerde in deze periode met verschillende stijlen, maar vaak gebaseerd op de historische avant-garde. Het concept avant-garde werd een metafoor voor het vernieuwende werk van kleine groepen intellectuelen of kunstenaars die voor de grote massa uitliepen. Specifiek de periode tot de Tweede Wereldoorlog noemde men de historische avant-garde. Pellini keek met een schuin oog naar het werk van collega’s als Ploock, Fautrier, Crippa en Kooning. Met zijn aandachtige blik creëerde hij tal van figuratieve kunstwerken. Zijn kunst sloeg aan en hij stelde zijn schilderijen tentoon in heel Italië, van Parigi tot Ferrara en van Carpi tot Parma. Maar, zoals eerder beschreven, bleef het hier niet bij. Door zijn avontuurlijke karakter reisde hij over de wereld om zijn schilderijen te exposeren in onder meer Duitsland, Zweden, de Côte d’Azur, Sardinië, Iran en New York.

Rolando Pellini, experimenten met technieken

Rolando Pellini houdt van experimenten met verschillende technieken (met onder andere acrylaat en epoxyhars) in een veelzijdige mix van abstracte, geometrische en figuratieve stijlen. Hij gebruikt onder meer de epoxyhars op zijn schilderij `Omaggio a Elvis Presley’. Een jonge Elvis staat centraal in dit multimedia werk, waarin hij een afbeelding van een nog jonge Elvis met een oranje silhouet omringd. In tegenstelling tot de meeste afbeeldingen van Elvis Presley lijkt hij op deze afbeelding kwetsbaar en zelfs moeilijk aanraakbaar. Vandaar dat de verf ook afstand houdt tot de geportretteerde.

Eerbetoon aan Elvis Presley

Dit oorspronkelijke en unieke kunstwerk `Eerbetoon aan Elvis Presley’ ofwel `Omaggio a Elvis Presley’ is opgebouwd met gemengde technieken en is afgewerkt met de eerder genoemde hars. Hierdoor lijkt alsof we hier te maken hebben met een driedimensionaal kunstwerk.  Het schilderstuk is rechtsonder met de hand gesigneerd. De authenticatie van het werk vindt verder plaats door een foto van Rolando Pellini met het kunstwerk die wij bij dit schilderstuk meeleveren.

Gegevens schilderij

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Rolando Pellini (1952)
Titel: Eerbetoon aan Elvis Presley (Omaggio a Elvis Presley)
Jaar: 2021
Techniek: Gemengde techniek en harsen op canvas.
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 30×30×3 cm
Aangeboden met lijst: Ja, het kunstwerk is ingelijst met een zwarte, zogenoemde baklijst.

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.