Ronald Chapeau – Angelina Jolie

390

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Angelina Jolie
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Ale genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Ronald Chapeau – Titel: Angelina Jolie

Ronald Chapeau werd in 1968 in de stad Den Haag geboren. Hij werkte jarenlang als zeefdrukker voor bekende kunstenaars als Corneille en Herman Brood. Samen met de bekende kunstenaars Karel Appel en Constant behoorde de kunstschilder Corneille tot de oprichters van de groep Cobra. Herman Brood was een Nederlandse kunstschilder, zanger, pianist, schrijver en acteur. Brood viel op  door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit waarin seks en rock & roll een belangrijke rol speelden. Dankzij zijn ervaring als zeefdrukker met deze bekende kunstenaars ontspon bij Ronald de wens om ook zichzelf op creatief gebied te ontwikkelen. Steeds verbaasd Ronald Chapeau de Nederlandse kunstwereld met nieuwe gelimiteerde series van grote wereldsterren en bijzondere persoonlijkheden. Zijn passie en interesse voor het creëren van kunst en natuurlijk zijn bijzondere vaardigheden als zeefdrukker komen fraai tot uitdrukking in zijn zeefdrukken. Al zijn zeefdrukken worden vervolgens door hem met de hand beschilderd, zodat er een origineel en uniek kunstwerk ontstaat.

Ronald Chapeau en Angelina Jolie

Dat is ook de reden dat wij dit werk met de bekende filmster Angelie Jolie als onderwerp in onze kunstverzameling hebben opgenomen. Angelina Jolie is een actrice uit de Verenigde Staten die niet minder dan 3 Golden Globes, twee Screen Actors Guild Awards, en een Oscar won. Ze werd vooral bekend door haar rol als de videogameheldin Lara Croft in Tomb Raider (2001) en The Cradle of Life (2003). Verder speelde zijn in populaire films als Mr. & Mrs. Smith (2005), Mighty Heart (2007), Changeling (2008) en Wanted (2008). Velen kennen Angelina ook als de voormalige vrouw van Brad Pitt en in haar functie als vertegenwoordigster van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

Ronald Chapeau en mixed media art

Het is moeilijk om een stijlvorm op het werk van Ronald Chapeau te plakken. De invloeden van het surrealisme, de figuratieve kunst,  het populisme en de popart zijn ontegenzeggelijk in zijn kunstwerken waarneembaar. Met als resultaat een intrigerende vorm van mixed media art. Het kunstwerk is met de hand gesigneerd over de rechterzijde van de zeefdruk, alsof de kunstenaar zich naast de actrice wilde plaatsen. Het werk bestaat uit een vorm van mixed media (acryl over zeefdruk), gecombineerd met acrylverf op speciaal dik zeefdrukpapier.

Gegevens schilderij

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Angelina Jolie
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Ale genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.