Ronald Chapeau – Marilyn Monroe

390

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Marilyn Monroe
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Ronald Chapeau – Titel: Marilyn Monroe

Ronald Chapeau werd in 1968 in de stad Den Haag geboren. Hij werkte jarenlang als zeefdrukker voor bekende kunstenaars als Corneille en Herman Brood. Samen met de bekende kunstenaars Karel Appel en Constant behoorde de kunstschilder Corneille tot de oprichters van de groep Cobra. Herman Brood was een Nederlandse kunstschilder, zanger, pianist, schrijver en acteur. Brood viel op door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit waarin seks en rock & roll een belangrijke rol speelden. Dankzij zijn ervaring als zeefdrukker met deze bekende kunstenaars ontspon bij Ronald de wens om ook zichzelf op creatief gebied te ontwikkelen. Steeds verbaasd Ronald Chapeau de Nederlandse kunstwereld met nieuwe gelimiteerde series van grote wereldsterren en bijzondere persoonlijkheden. Zijn passie en interesse voor het creëren van kunst en natuurlijk zijn bijzondere vaardigheden als zeefdrukker komen fraai tot uitdrukking in zijn zeefdrukken. Al zijn zeefdrukken worden vervolgens door hem met de hand beschilderd, zodat er een origineel en uniek kunstwerk ontstaat. Dat is ook de reden dat wij dit werk met de bekende Amerikaanse filmster en sekssymbool Marilyn Monroe als onderwerp in onze kunstverzameling hebben opgenomen.

Ronald Chapeau en Marilyn Monroe

Marilyn Monroe werd op 1 juni 1926 in Los Angeles geboren als Norma Jeane Mortenson. Na een weinig gelukkige jeugd met een verwarde moeder werd zij opgevoed in een pleeggezin. Op 16-jarige leeftijd trouwde zij met haar buurjongen, een huwelijk dat niet al te lang standhield. Later trouwde zij met de toneelschrijver Arthur Miller en later met de Yankee Player Joe DiMaggio. Zij ontwikkelde zich tot een beroemd – wie kent haar niet –  Amerikaans fotomodel, zangeres en filmactrice. In de periode 1947 tot 1962 speelde zij in 32 films. Na haar overlijden verschenen er 9 films die het leven van Marilyn Monroe als onderwerp hadden. Ze werd als sekssymbool het icoon van de jaren vijftig. Men vermoedde dat zij seksuele relaties onderhield met onder meer president John F. Kennedy en zijn broer Robert, de toenmalige minister van justitie van de Verenigde Staten. In 1962 overleed zij aan een overdosis drugs. De Los Angeles County Coroner sprak van een `waarschijnlijke zelfmoord’, maar er zijn altijd vraagtekens blijven bestaan over de werkelijke doodsoorzaak. Volgens haar vriend Frank Sinatra werd zij vermoord.

Mixed media art en Ronald Chapeau

Het is moeilijk om een stijlvorm op het werk van Ronald Chapeau te plakken. De invloeden van het surrealisme, de figuratieve kunst, het populisme en de popart zijn ontegenzeggelijk in zijn kunstwerken waarneembaar. Met als resultaat een intrigerende vorm van mixed media art. Het kunstwerk is met de hand gesigneerd over de rechterzijde van de zeefdruk, alsof de kunstenaar zich naast de actrice wilde plaatsen. Het werk bestaat uit een vorm van mixed media (acryl over zeefdruk), gecombineerd met acrylverf op speciaal dik zeefdrukpapier.

Gegevens schilderij

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Marilyn Monroe
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.