Ronald Chapeau – Steve McQueen

440

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Steve McQueen
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Uitverkocht

Loading...

Beschrijving

Ronald Chapeau – Titel: Steve McQueen

Ronald Chapeau werd in 1968 in de stad Den Haag geboren. Hij werkte jarenlang als zeefdrukker voor bekende kunstenaars als Corneille en Herman Brood. Samen met de bekende kunstenaars Karel Appel en Constant behoorde de kunstschilder Corneille tot de oprichters van de groep Cobra. Herman Brood was een Nederlandse kunstschilder, zanger, pianist, schrijver en acteur. Brood viel op  door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit waarin seks en rock & roll een belangrijke rol speelden. Dankzij zijn ervaring als zeefdrukker met deze bekende kunstenaars ontspon bij Ronald de wens om ook zichzelf op creatief gebied te ontwikkelen. Steeds verbaasd Ronald Chapeau de Nederlandse kunstwereld met nieuwe gelimiteerde series van grote wereldsterren en bijzondere persoonlijkheden. Zijn passie en interesse voor het creëren van kunst en natuurlijk zijn bijzondere vaardigheden als zeefdrukker komen fraai tot uitdrukking in zijn zeefdrukken. Al zijn zeefdrukken worden vervolgens door hem met de hand beschilderd, zodat er een origineel en uniek kunstwerk ontstaat. Dat is ook de reden dat wij dit werk met de bekende Amerikaanse filmacteur Steve McQueen als onderwerp in onze kunstverzameling hebben opgenomen.

Ronald Chapeau en Steve McQueen

Steve McQueen had geen eenvoudige jeugd, zowel zijn vader als zijn moeder verlieten hem op jeugdige leeftijd, waarna hij opgroeide op de boerderij van zijn oom. Hij ging op 16-jarige leeftijd naar Los Angeles en werd lid van een jeugdbende. Gelukkig kwam hij in een heropvoeding internaat terecht die hem tot inkeer bracht. Na 12 beroepen en 13 ongelukken schreef zich in bij een acteur-school, gevolgd door een beurs van de bekende Actors Studio. Een hoofdrol op Broadway, een plek in een televisieserie en 27 filmrollen waren het alom bekende gevolg. Hij werd gedurende zijn carrière genomineerd voor een Academy Award en vier Golden Globes. Zijn rollen en zijn privéleven werden gekenmerkt door actie, snelheid en autoraces. Hij was dan ook zelf een vermaard schutter en autocoureur, typerende vaardigheden die wij zo fraai terugvinden in dit kunstwerk.

Ronald Chapeau en de mixed media art

Het is moeilijk om een stijlvorm op het werk van Ronald Chapeau te plakken. De invloeden van het surrealisme, de figuratieve kunst,  het populisme en de popart zijn ontegenzeggelijk in zijn kunstwerken waarneembaar. Met als resultaat een intrigerende vorm van mixed media art. Het kunstwerk is met de hand gesigneerd over de rechterzijde van de zeefdruk, alsof de kunstenaar zich naast de actrice wilde plaatsen. Het werk bestaat uit een vorm van mixed media (acryl over zeefdruk), gecombineerd met acrylverf op speciaal dik zeefdrukpapier.

Gegevens schilderij

Object: Gemengde techniek
Kunstenaar: Ronald Chapeau
Titel: Steve McQueen
Jaar: 2019
Techniek: Mixed media (acryl over zeefdruk);
Acrylverf op papier
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: Nieuw en in uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 108×76×100 cm
Aangeboden met lijst: Nee

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.