Vincento Osada – Kijkgaatje in de wereld

675

Object: Schilderij
Kunstenaar: Vincento Osada
Titel: Kijkgaatje In De Wereld
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 55×2×45 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een goud getinte houten lijst, vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Vincento Osada – Titel: Kijkgaatje in de Wereld (Peephole into the World)

In dit schilderij heeft Vincento Osada gezocht naar een symbiose tussen het surrealisme, een stijl waarin hij meestal schildert, en het hyperrealisme. Hyperrealisme is een stroming in de popart en postmoderne schilderkunst en beeldhouwkunst uit de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Vincento Osada heeft vanuit zijn surrealistische achtergrond een eigen twist aan deze kunststijl gegeven.

Het schilderij Kijkgaatje in de wereld

Op het eerste gezicht lijkt het werk namelijk bijna surrealistisch, zoals je bij Vincento Osada gewend bent, vooral door het inkijkje op de `Wereld’ door een kijkgaatje, een soort patrijspoort. Het glas vervormt het zicht op de werkelijkheid enigszins, terwijl het geheel toch heel realistisch en neutraal is geschilderd. Een opmerkelijke combinatie in een figuratieve stijl. De objecten op het doek zijn namelijk heel herkenbaar op het canvas aangebracht met een klinische precisie en tot in het kleinste detail uitgewerkt.  Een kenmerk van het hyperrealisme is dat fragmenten uit de werkelijkheid, in dit geval een straat in een stad, wordt geïsoleerd op het doek, wat in dit schilderij nog wordt versterkt doordat je door een soort patrijspoort kijkt, een raam dat door de schilder wordt aangeduid als een kijkgaatje, vandaar de titel `Kijkgaatje in de Wereld’ (Peephole into the World).

Vincento Osada, techniek en symboliek

Het kunstwerk is technisch volmaakt opgezet, de compositie dwingt de kijker om als een soort voyeur op de eigen wereld te kijken, terwijl de patrijspoort ook afstand schept tot het onderwerp. Juist een patrijspoort staat symbool voor een onvast zicht op de werkelijkheid, want meestal kijk je door een dergelijk maritiem raam in de richting van de woelige baren en is de plek waarvan je kijkt ook niet altijd stabiel. In die zin is de symboliek van dit schilderij eveneens zeer realistisch, want we weten allemaal dat het mensenleven niet altijd stabiel is en ook dat onze kijk op onze wereld niet altijd eenduidig is. De waarheid en de werkelijkheid zijn uiteindelijk niet meer dan standpunten bezien vanuit een bepaalde referentie. In die zin wijkt het weer af van de uitgangspunten van het realisme, want het waren vooral de realisten die niet `de schoonheid’ wilden schilderen, maar vooral `de waarheid’. Een prachtig schilderij dus, met surrealistische en hyperrealistische kenmerken, dat we graag aan onze kunstverzameling toevoegden. Het kunstwerk bevat meer inhoud en symboliek, dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Het schilderij

Het betreft hier een schilderij van de hand van de Italiaanse kunstschilder Vincento Osada (1963) met de titel `Kijkgaatje in de wereld’ (Peephole into the World). Het is in 2020 met olieverf op doek aangebracht en is rechtsonder met de hand gesigneerd. Het schilderij komt direct uit de verzameling van de schilder zelf. De verf die de schilder gebruikt is van een hoge kwaliteit en wordt door hem zelf op ambachtelijke wijze gemaakt met koudgeperste lijnolie. Het kunstwerk is met een zeer passende lijst omhangen, waarbij de kleuren van de patrijspoort overeenkomen met de kleuren in de lijst. Zijn schilderijen bevinden zich in privéverzamelingen over de gehele wereld.

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Vincento Osada
Titel: Kijkgaatje In De Wereld
Jaar: 2020
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 55×2×45 cm
Aangeboden met lijst: Ja, met een goud getinte houten lijst, vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.