Vincenzo Amicone – De Archeologen

845

Object: Schilderij
Kunstenaar: Vincenzo Amicone
Titel: De Archeologen
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 50×35×2,5 cm/met lijst 53x38x3
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie en generfde zwartkleurige houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Op voorraad

Loading...

Beschrijving

Vincenzo Amicone – Titel: De Archeologen (Gli Archeologi)

Vincenzo Amicone zag het levenslicht in 1969 in de Belgische stad Antwerpen. Zijn kleurrijke naam verraadt echter al zijn oorsprong: Italië. Het was dan ook in de Italiaanse hoofdstad Rome dat hij werd opgeleid tot schilder aan de  Academie voor Schone Kunsten, de Accademia di Belle Arti di Roma. En schilder die de archeologie de voornaamste viool laat spelen in bijna al zijn werken. Het is moeilijk om op zijn werk een etiket van een hedendaagse stijl te plakken, omdat zijn manier van werken redelijk uniek is, maar ik schaar het zelf onder het postmodernisme. De waardering voor zijn werk is er nu al, maar we kunnen alleen gissen hoe zijn werken in de toekomst gewaardeerd gaan worden.

Vincenzo Amicone en zijn relatie met het verleden

Ik zelf was zeer onder de indruk van zijn schilderij `De Archeologen’ (Gli Archeologi). Een schilderij waarin hij via de titel de twee figuren op zijn schilderij een functie geeft uit onze tijd. De relatie met het verleden is echter overal waarneembaar, bijvoorbeeld in het ontbreken van gezichten: de mens is van alle tijden en in alle vormen aanwezig; een techniek die ook Picasso incidenteel toepaste. Maar ook in de kleding die lijkt op die van een Griekse priester en in de `inhoud’ van deze figuren, bestaande uit archeologische voorwerpen. In wezen zegt de schilder: de mens bestaat alleen uit herinneringen. Zonder herinneringen zou er geen zinvol menselijk leven zijn. De geschiedenis is dus elementair voor het bestaan en de ontwikkeling van de mens. De geschiedenis leeft ook in ieder mens, in zowel zijn of haar DNA, als in de ontwikkeling van de mens en zijn van generatie op generatie overgedragen monumenten.

De geschiedenis in het schilderij De archeologen

Dit besef maakt Vincenzo Amicone beeldend in zijn schilderijen en vooral in zijn kunstwerk `De archeologen’. Naast de kleding van de Griekse priesters hebben deze figuren de geschiedenis verinnerlijkt in bijvoorbeeld de vorm van tempels met Ionische zuilen, maar vooral in de ontwikkeling van de architectuur in een lang verleden tot heden. Op de torso’s van deze twee figuren zie je tal van elkaar opvolgende bouwvormen, waaronder de Griekse tempel, de terrassen van de piramides in Egypte en Mexico, de eerste vorm van een rond gewelf met taps toelopende stenen, de torens en de Ionische zuilen. Eén zuil ligt in twee stukken. Je kunt goed zien dat de zuilen van een tempel niet uit één brok steen zijn gemaakt, maar bestaan uit verschillende op elkaar gestapelde stukken zuil die van binnen, waar de rondjes zijn geschilderd, met een ijzeren pin verbonden werden. Verder vind je in het schilderij `ons’ schuine dak terug en tal van vormen van fundamenten voor de bouw van gebouwen uit de geschiedenis. De groene kralen op het kunstwerk zijn geregen aan een draad, net zoals de geschiedenis van architectuur en de mensheid direct aan elkaar verbonden is. Bovenin zien we een portret van een man uit (misschien) Mesopotamië die onder zich de ontwikkeling van de bouwvormen waarneemt of misschien wel aan de basis van een deel van deze ontwikkelingen stond.

Het schilderij van Vincenzo Amicone

Het schilderij `De Archeologen’ (Gli Archeologi) werd in 2021 door de hedendaagse schilder Vincenzo Amicone met olieverf op doek aangebracht. Het unieke en originele kunstwerk is rechtsonder gesigneerd en heeft een echtheidscertificaat in de vorm van een gewaarmerkte foto van de schilder. Dit kunstwerk is met een zwarte en generfde, houten lijst omrand en is op maat vervaardigd door lijstenmaker Kessel in Laren (NH).

Gegevens schilderij

Object: Schilderij
Kunstenaar: Vincenzo Amicone
Titel: De Archeologen
Jaar: 2021
Techniek: Olieverf op doek
Signatuur: Handgesigneerd
Staat: In uitstekende staat
BTW: Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW
Afmetingen: 50×35×2,5 cm/met lijst 53x38x3
Aangeboden met lijst: Ja, met een fraaie en generfde zwartkleurige houten lijst. Ingelijst door lijstenmaker Kessel in Laren (NH)

Verzending

Verzendkosten

Verzenden binnen Nederland en België: € 36,00
Wij brengen de kunstwerken zelf of per koerier bij u thuis.

Geschatte leveringstijd

Nadat u heeft betaald, zorgen wij ervoor dat het schilderij binnen 5 werkdagen bij u thuis is.